Artilērijas apšaudē Ukrainas austrumos nogalināti četri civiliedzīvotāji (369)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas okupācijas spēki Ukrainas austrumos sestdienas vakarā ar artilēriju apšaudīja Avdijivkas pilsētas dzīvojamos kvartālus, nogalinot četrus civiliedzīvotājus un vienu smagi ievainojot, vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Apšaude notika ap plkst.19.00. Tajā smagi ievainotais ir ievietots slimnīcā.

Saskaņā ar provizorisku informāciju civiliedzīvotāji gāja bojā, šāviņam trāpot kāda nama pagalmā.

«Tika nogalinātas trīs sievietes un viens vīrietis,» paziņoja Doņeckas apgabala administrācijas vadītājs Pavlo Žebrivskis.

Notikusī apšaude ir kvalificēta kā terorakts, paziņoja Doņeckas apgabala prokuratūras preses dienests. Ir ierosināta krimināllieta, kurā procesuālo tiesvedību īsteno Doņeckas apgabala prokuratūra.

Tajā bojāgājušo skaits ir lielākais vienā incidentā kopš 1.aprīļa, kad stājās spēkā jauns pamiers bruņotajā konfliktā Ukrainas austrumos.

Pēc valsts austrumos notikušās artilērijas apšaudes Ukrainas prezidents Petro Porošenko sestdien paziņoja, ka viņš atceļ plānoto Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla apmeklējumu Kijevā.

"Es biju plānojis būt klāt konkursa finālā kopā ar [manu sievu] Marinu, un uzaicināju mūsu cīnītājus un invalīdus atbalstīt Ukrainu," Porošenko rakstīja sociālajā tīklā "Facebook".

"Tomēr Avdijivkā notikušās apšaudes un mierīgu civiliedzīvotāju nāves dēļ es nolēmu atcelt savu klātbūtni Eirovīzijas finālā."

Komentāri (369)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu