Psihoterapeite: Vai sievietei vajadzētu pievērt acis uz vīra sānsoli? (225)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Nereti mūsdienās dzirdami laimīgi stāsti par it kā izdevušos laulības dzīvi un ģimenes veidošanu, taču patiesība mēdz būt nedaudz citādāka. Ir sievietes, kuras uzskata, ka, ja vīrs krāpj, tad viņām to labāk nezināt. Cik gudri ir neredzēt to, kas attiecībās notiek patiesībā? Jaunākajā žurnāla «Ieva» numurā konsultē psihoterapeite Ināra Vārpa.

Ja pāris dzīvo saticīgi un laimīgi, kā arī viņiem ir līdzīgi dzīves uzskati, tad problēmām nevajadzētu būt un visdrīzāk kāds trešais nespēs nostāties starp viņiem, atklāj psihoterapeite. Tomēr, ja dzīves uzskati atšķiras un attiecības vairs nav tik saticīgas, vai patiešām sievietei uz to jāpiever acis?

Ik pa laikam dzirdami stāsti par to, kā sievietes piever acis uz vīra sānsoļiem, uzskatot, ka beigu beigās viņš tik un tā atskries atpakaļ pie sievas. Taču nereti šādos gadījumos sāk veidoties ne tikai paralēlas attiecības un ģimenes, bet arī dzīves, ar kuru beigu beigās nākas sadzīvot.

«Attiecībās, kur vīram ir sānsoļi, sieva faktiski pilda mātes funkciju. Viņa uzvedas kā mamma, kas savam mazajam huligānam ļauj padauzīties apkārt,» izdevumam «Ieva» uzskatus pauž Ināra Vārpa.

Sānsoļi parasti nozīmē to, ka attiecībās ir iestājusies krīze, tomēr tas, kā pāris nolemj to risināt, atkarīgs no viņiem pašiem. Problēmas var atrisināties, bet var arī saasināties.

«Ja sieviete nolemj izlikties, ka viss ir kārtībā, un sāpīgos jautājumus necilāt, attiecības tāpat piedzīvo krahu. Jā, formāli pāris dzīvo vienā mājā, šad un tad kaut kur kopā aiziet, lai cilvēki netrītu mēles, taču viņi pēc būtības imitē laulību, kura faktiski jau sen ir mirusi,» situāciju raksturo Ināra Vārpa.

Psihoterapeite iesaka - uzzinot par sānsoli, laulības šķiršanas papīri nav jāiesniedz uzreiz. Tā vietā nepieciešams saprast, kas attiecībās nav kārtībā. Iespējams, sieviete bijusi pārāk aizņemta, pārāk daudz laika pavadījusi darbā, nepievērsās vīram, pārāk daudz nodevās bērnu audzināšanai, bet varbūt pietiekami nerūpējās pati par sevi...

Scenāriji ir dažādi, tomēr, lai kaut ko labotu, vispirms atbilde jāmeklē sevī pašā, atklāj Vārpa.

Komentāri (225)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu