Gada ievērojamākā tērpu parāde: Glamūrs un šiks Kannu kinofestivālā (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien, 17. maijā, tika atklāts ikgadējais Kannu kinofestivāls, kas šogad svin savu 70. jubileju. Kā jau ierasts, arī šogad festivāla sarkanais paklājs bija pilns ar pasaules slavenībām, kuras elegantākajos vakartērpos ieradās uz prestižo pasākumu. Šiki vakartērpi, kā arī pikantas kleitas ar ievērojamiem šķēlumiem un dekoltē. Fotogalerijā piedāvājam aplūkot slavenību ierašanos un pozēšanu fotogrāfiem uz sarkanā paklāja.

Trešdienas vakarā festivāla atklāšanas ceremonija sākās ar filmas «Les Fantomes d'Ismael» («Ismaela rēgi») seansu. Tā vēsta par kādu kinematogrāfistu, kura dzīve tiek izsita no līdzsvara, kad negaidīti uzrodas bijusī pirms 20 gadiem it kā no dzīves aizgājusi mīļākā.

Kannu kinofestivāla gaitā kopumā tiks izrādītas 29 valstu 49 filmas, no kurām 19 cīnīsies par festivāla galveno balvu - «Zelta palmas zaru».

Festivāla galveno žūriju šogad vada godalgotais spāņu kinorežisors Pedro Almadovars.

Par godu 70.gadskārtai šogad «Zelta palmas zars» inkrustēts ar 167 dimantiem, plānoti vairāki grezni pasākumi.

Festivāla programmā iekļautas arī vairākas filmas par politiski aktuālām tēmām, tostarp Ziemeļkoreju, seksa verdzību, bēgļu krīzi, AIDS un klimata izmaiņām.

Jau vēstīts, ka festivāla oficiālajā programmā iekļautas arī divas Latvijā uzņemtas un valsts līdzfinansētas filmas - Ukrainas režisora Sergeja Lozņicas spēlfilma «Lagidna» («Lēnprātīgā») un Slovākijas režisora Ģerģa Krištofa pilnmetrāžas debija «Vychladnutie» («Prom»).

Latvijai ir saistība ar vēl vienu Kannu oficiālā konkursa lenti - Krievijas režisora Andreja Zvjaginceva spēlfilmu «Ņeļubovj» («Nemīlestība»), kurā tēlo Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu