Jaunas problēmas piemeklē «United Airlines»: Lidsabiedrību apsūdz nedrošas lidmašīnas izmantošanā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bryce Bradford, CC BY-NC-ND 2.0

Jaunas problēmas piemeklējušas dažādu nedienu nomocīto ASV aviokompāniju «United Airlines» - lidsabiedrība tiek apsūdzēta nedrošas lidmašīnas izmantošanā, ziņo ASV medijs CNN.

ASV Federālās Aviācijas pārvalde (FAA) šonedēļ ierosināja «United Airlines» piemērot 435 000 ASV dolāru soda naudu par apzinātu iespējami nedrošas lidmašīnas izmantošanu lidojumu veikšanai.

2014. gadā lidsabiedrības mehāniķi vienai no «United Airlines» lidmašīnām «Boeing 747» nomainīja degvielas sūkņa spiediena slēdzi.

Saskaņā ar FAA prasībām, pēc šādiem remontdarbiem obligāti jāveic remonta kvalitātes pārbaude, ko «United Airlines» nav izdarījusi.

Pārbaudi «United Airlines» galu galā veica, tomēr pirms tās veikšanas attiecīgā lidmašīna bija paspējusi veikt 23 iekšzemes un starptautiskos lidojumus.

FAA uzsver, ka spēkā esošo aviācijas noteikumu un prasību neievērošana var radīt nedrošus apstākļus.

Tikmēr «United Airlines» uzsver, ka aviokompānija šo problēmu novērsusi nekavējoties. Tāpat lidsabiedrība šī jautājuma risināšanā sadarbojās ar FAA.

Šis gads «United Airlines» ir bijis dažādiem nepatīkamiem notikumiem bagāts.

Kā vēstīts, skaļākais ar «United Airlines» saistītais skandāls izcēlās aprīļa sākumā, kad izpārdota reisa pasažieriem tika pieprasīts atbrīvot lidmašīnā četras vietas.

Trīs pasažieri piekrita vietas atbrīvot brīvprātīgi, savukārt viens pasažieris atteicās pamest savu vietu, tādēļ viņš tika ar spēku izsēdināts no lidmašīnas.

Pasažieris pēc vardarbīgās izsēdināšanas no lidmašīnas tika nogādāts slimnīcā – viņam tika izsisti divi zobi un lauzts deguns, vīrietis arī guva smadzeņu satricinājumu.

Šis incidents izraisīja plašu nosodījumu sabiedrībā un negatīvi ietekmēja lidsabiedrības tēlu.

Kopš tā laikā publiski izskanējusi informācija par vēl vairākiem starpgadījumiem, kuros iesaistīta lidsabiedrība «United Airlines».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu