Ventspils pagalmos turpina veidot bērnu rotaļu laukumus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ikkatrs pagalms, ko ieskauj trīs vai četras daudzdzīvokļu mājas ir pelnījis bērnu rotaļu laukumu – tā uzskata Ventspils pilsētas pašvaldība. Šobrīd ar mūsdienīgām rotaļu ierīcēm ir aprīkota jau aptuveni puse no pilsētas pagalmiem un šis darbs turpinās.

Šobrīd Ventspilī bērni var aktīvi atpūsties divās lielajās Bērnu pilsētiņās, kā arī 35 modernos bērnu rotaļu laukumos, kas pārsvarā ir izveidoti māju iekšpagalmos. Jau šā gada 30.maijā tiks atklāts vēl viens bērnu rotaļu laukums Inženieru ielas 73/75/77 pagalmā.

Foto: Publicitātes foto

Ventspilnieki var lepoties ar pirmo Bērnu pilsētiņu Latvijā, kas joprojām ir viens no populārākajiem pilsētas tūrisma objektiem. Kvalitatīvi veicot Bērnu pilsētiņas ikdienas uzturēšanu un savlaicīgu rotaļu iekārtu atjaunošanu, šī bērnu paradīze izskatās tikpat labi, kā 2001.gadā, kad tā nodota ekspluatācijā. Pēc tam sekoja vēl vienas Bērnu pilsētiņas izbūve otrā pilsētas krastā – bērnu parks Fantāzija, kas tāpat pulcē daudz bērnu, pārsvarā mazos pārventniekus.

Ventspilnieku pieprasījums pēc arvien jauniem rotaļu laukumiem ar katru gadu pieauga, tādēļ pašvaldība tos sāka veidot arī daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos. Tās nav parastas šūpoles vai kādi atsevišķi rotaļu elementi – tās ir lielas, daudzfunkcionālas iekārtas, kuru skaits ir izvēlēts atbilstoši pagalma bērnu skaitam. Ja sākumā rotaļu laukumos tika ieklāti smilšu un cita veida segumi, tad tagad visos laukumos tiek ieklāts mūsdienīgs gumijas segums, lai bērniem būtu mīkstāka piezemēšanās un nesmērētos drēbes. Arī senāk izbūvētajos laukumos segums pakāpeniski tiek nomainīts uz gumijas.

Foto: Publicitātes foto

Svarīgs solis sperts 2015.gadā, kad izbūvēta Zāžciema bērnu pilsētiņa. Tas bija pirmais rotaļu laukums, kas izveidots individuālo māju rajonā, iegūstot ļoti lielu popularitāti. Šajā laukumā uzstādītas ne tikai rotaļu iekārtas, bet papildus izbūvēts arī basketbola laukums un izvietoti āra trenažieri. Āra trenažieru skaits pilsētā arvien pieaug. Šobrīd āra trenažieri atrodas jau 12 pilsētas vietās – gan daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos, gan pilsētas parkos un skvēros.

Foto: Publicitātes foto

Bērnu rotaļu laukumu skaitu Ventspils pašvaldība plāno palielināt, jo katrs pagalms, ko ieskauj trīs vai četras mājas, vēlas bērnu rotaļu stūrīti. Pateicoties rotaļu laukumiem, vecākiem ir vieglāk pieskatīt savas atvases, un tie veicina arī bērnu fizisko aktivitāti un attīstību.

Foto: Publicitātes foto

Lai bērnos vairotu estētisko uztveri un mīlestību uz dabu, Ventspils pilsētvide tiek izdaiļota arī ar figurālajām puķu skulptūrām. Piemēram, Bērnu pilsētiņas apmeklētājus priecē krāšņa pīļu ģimene, iepretī Lielā laukuma rotaļu ierīcēm ziedu bobslejisti stumj bobu, pie Piedzīvojumu parka bērni var sastapt Margaritas Stārastes grāmatu varoņu prototipus – amizanto zaķu ģimeni, bet pie Pludmales akvaparka var vērot aizraujošo zemūdens pasauli. Kopumā pilsētvidi bagātina astoņas figurālās puķu skulptūras.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu