Spītējot tulznām, Ieva Aleksandrova-Eklone Kannās jutusies kā zvaigzne (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone nule kā atgriezusies no 70. Starptautiskā Kannu kinofestivāla, kas risinājās no 17. līdz 28. maijam. Viņa atzīst, ka mājās atbraukusi ar lieliskām sajūtām un paceltu pašapziņu - aktrise Kannās jutusies kā īsta zvaigzne.

Ieva filmējās slovāku režisora Georga Kristofa pilnmetrāžas filmā «Out,» kas ir par pusmūža vīrieti, kurš dodas uz Latviju strādāt un tiek ierauts dažādu absurdu notikumu virknē. Ieva Aleksandrova-Eklone atveido sievieti vārdā Anastasija.

Aktrises ceļš uz Kannām nav bijis rozēm kaisīts - filmas režisors esot gribējis, lai viņa ir filmas oficiālās delegācijas sastāvā, bet Ieva nekādas ziņas par šo faktu no Latvijas producentiem nebija saņēmusi. Aktrise sākusi gatavoties braucienam vien divas nedēļas pirms kinofestivāla sākuma.

Tērpu dizainere Vita Radziņa Ievai piemeklēja astoņus tērpus. Ar kurpēm gan aktrisei gājis «raibi».

«Gatavojoties doties uz Kannām, iegādājos jaunas, superīgas augstpapēžu kurpes. Neviens jau man nepateica, ka uz sarkanā paklāja neko lieku paņemt līdzi nevar - ne jaciņu, ko uzmest uz pleciem, ne maišeli, kur ielikt pārvilktās kurpes,» izdevumam «Vakara Ziņas» atklāj Ieva.

Jau pēc pirmās dienas Ievas glaunās augstpapēžu kurpes vairs nebija lietojamas un arī aktrises kājas bijušas vienās tulznās; «katrs solis bija kā mazajai nāriņai - caur sāpēm».

Aktrise ir pacilātā noskaņojumā, jo satikusi tādas zvaigznes kā Nikolu Kidmenu, Dastinu Hofmanu, Benu Stilleru, Adamu Sandleru un citus.

«Kannu kinofestivālā netika šķirots, vai tu esi pasaules mēroga zvaigzne, vai esi pirmoreiz Kannās un īsti neorientējies visās smalkajās padarīšanās. Visiem bija pilnīgi vienādas mašīnas - melni, glauni «Renault» -, ar ko veda uz sarkano paklāju, un pret visiem bija pilnīgi vienāda cieņpilna attieksme. (..) Es tur tiešām jutos kā zvaigzne, un tur pacēlās arī pašapziņa - ka arī es esmu viņu vidū,» priecīga par iespēju būt pasaules mēroga kinofestivālā ir Aleksandrova-Eklone.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu