Vienkāršs rīta rituāls, kas veicinās tavu produktivitāti darbā (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Miegainā bezspēka sajūta, ierodoties darbā, ir zināma teju ikvienam. Produktivitāte un pašnovērtējums krītas, sabojājas arī garastāvoklis. Tomēr, kā no šīs sajūtas izvairīties? Kas ir jādara, lai produktīvi un ar enerģiju uzsāktu darba dienu? Kādreizējais ASV admirālis norāda, ka cilvēka diena nevar būt kvalitatīva, ja no rīta nav saklāta pat gulta.

Kādreizējās ASV īpašās vienības komandieris admirālis Viljams Makreivens laidis klajā grāmatu «Make Your Bed: Little Things That Can Chance Your Life... And Maybe the World» («Saklāj savu gultu: Mazās lietas, kas var izmainīt tavu dzīvi... Un varbūt pat pasauli». Savā grāmatā viņš lasītājiem sniedz padomus par lietām, kas var izmainīt viņu dzīves.

Atbilde uz jautājumu, kā dienu sākt produktīvi, redzama jau grāmatas nosaukumā. Admirālis norāda, ka cilvēkam katru rītu vajadzētu saklāt savu gultu. Lai arī šāda nodarbe daudziem varētu likties apgrūtinoša un pilnīgi nevajadzīga, ņemot vērā to, ka vakarā jau atkal nāksies tajā atgriezties, Makreivens norāda, ka šādā veidā cilvēkam tiek dots stimuls enerģiskākai dienai.

«Tas bija mans pirmais dienas uzdevums, to darīt bija ļoti svarīgi. Tas demonstrēja manu disciplīnu,» grāmatā raksta Viljams Makreivens.

«Tas parādīja manu attieksmi pret detaļām un dienas beigās tas bija kā atgādinājums, ka kaut ko esmu izdarījis labi, kaut kas, par ko biju lepns, nav svarīgi, cik neliels bija uzdevums... Gultas klāšana bija viena konstanta lieta, uz ko varēju paļauties katru dienu.»

Kādreizējais admirālis Viljams Makreivens var lepoties ar iespaidīgu militāro karjeru 37 gadu garumā. Viņš strādāja par Amerikas Savienoto Valstu īpašo vienību komandieri.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu