Vācijas rūpnieki: ASV sankcijas pret Krieviju apdraud ES enerģijas drošību (121)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV sankcijas pret Krieviju apdraud projektus enerģijas drošībai Eiropas Savienībā (ES), sestdien paziņoja Vācijas Rūpniecības un tirdzniecības kameru apvienība (DIHK).

«Apstāsies svarīgi projekti enerģijas drošībai, ja Vācijas kompānijām tiks liegts piedalīties Krievijas gāzes cauruļvadu projektos,» paziņoja DIHK izpilddirektora vietnieks Folkers Treijers.

Kā ziņots, ASV prezidents Donalds Tramps trešdien parakstīja Kongresa pieņemto likumprojektu par jaunām sankcijām pret Krieviju, lai to sodītu par darbībām Ukrainā un Sīrijā, kā arī par Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās pērn.

Likums cita starpā paredz ierobežojumus Krievijas cauruļvadiem, pa kuriem tiek eksportēta nafta un gāze. Sankcijas var tikt noteiktas pret ASV un citu valstu investoriem, kuri nozarē ieguldīs vairāk nekā miljonu ASV dolāru (855 000 eiro). Eiropas Komisija paziņojusi, ka tas var ietekmēt infrastruktūru, pa kuru uz Eiropu tiek piegādāti energoresursi.

Komentāri (121)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu