NASA video: Cik bīstams ir asteroīds, kas tuvojas zemei? (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija NASA modelējusi video simulāciju, kā izskatīsies, kad Zemei pietuvosies 4,4 kilometrus lielais asteroīds «Florence».

Vistuvāk Zemei šis debess ķermenis būs 1. Septembrī – tajā brīdī attālums starp «Florenci» un Zemi būs septiņi miljoni kilometru (tātad 18 reižu lielāks nekā attālums starp Zemi un Mēnesi).

Tiesa, neraugoties uz šokējošajiem virsrakstiem pasaules medijos, šis debess ķermenis Zemei nerada ne mazākos draudus.

«Šis ir kārtējais biedēklis par pašu lielāko asteroīdu, kas tuvojas Zemei. Taču tas nerada nekādu bīstamību un interesants ir vienīgi no zinātniskā viedokļa,» komentējis krievu astronoms Leonīds Jeļeņins no Keldiša vārdā nosauktā Praktiskās matemātiskas institūta.

Viņš atgādina, ka pēc 12 gadiem Zemei pietuvosies kāds cits asteroīds, par kura tuvošanos medijiem cilvēkus vajadzētu biedēt daudz nopietnāk.

«2029. gada 13. aprīlī 37 tūkstošu kilometru attālumā Zemei pietuvosies 300 metru diametrā liels asteroīds «Apophis», par kuru pēdējā laikā visi ir piemirsuši. Tas ir desmit reižu tuvāk nekā Mēness, taču arī no tā neviens nebaidās. Bet te ir runa par miljoniem kilometru,» apokaliptiskās priekšnojautas kliedējis astronoms.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu