Ar humoru apveltīti vīrieši vieglāk tiek pie sievietēm (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ar humora izjūtu apveltīti cilvēki, kuri piedalījās ātro randiņu pētījumā, tika atzīti par pievilcīgākiem nekā tie, kuru humora izjūta nebija tika laba, vēsta vietne «LiveScience».

«Humors ir ļoti ietekmīgs,» uzsvēra pētījuma galvenais autors Daniels Doerksens (Daniel Doerksen). Jautrāki cilvēki tiek uzskatīti par pievilcīgākiem, kas savukārt raisa romantisku interesi citos, norādīja Doerksens.

Iepriekšējos pētījums ir noskaidrots, ka pievilcīgāki cilvēki tiek uzskatīti par humoristiskākiem nekā mazāk pievilcīgie, «LiveScience» norādīja Doerksens. Tomēr nav bijuši citi pētījumi, kas liecinātu par pretējo – ka humoristiski cilvēki tiek uzskatīti par pievilcīgākiem, piebilda psiholoģijas pētnieks.

Lai izpētītu to, kā humors ietekmē pievilcību, pētnieku uzraudzībā 50 studenti un 50 studentes piedalījās ātrajos randiņos. Pētnieki pirms randiņiem sarindoja dalībniekus pēc pievilcīguma, izvērtējot viņu fotogrāfijas. Lai nodrošinātu reitinga objektivitāti un nespriestu par dalībnieku personību vai humora izjūtu, viņi ar dalībniekiem nekontaktējās.

Pētījuma dalībnieki piedalījās piecos līdz desmit ātrajos randiņos, kuri katrs ilga četras minūtes. Pēc katra randiņa studenti atbildēja uz pāris jautājumiem par satikšanos, tostarp par konkrētā pretējā dzimuma pārstāvja pievilcību, humora izjūtu un to, vai students jūt romantisku interesi par šo cilvēku.

Pēc tam tika salīdzinātas pētījuma dalībnieku domas par pretējā dzimuma pievilcību ar pētnieku izstrādāto rangu. Tika noskaidrots, ka humoristiskākie cilvēki dalībnieku rangā bija augstāk nekā pētnieku rangā.

«Attiecība bija izteiktāka uz vīriešiem, kurus vērtēja sievietes, nekā uz sievietēm, kuras vērtēja vīrieši, skaidroja Doerksens. Tātad humora izjūta vairāk palielināja vīriešu pievilcību sieviešu acīs, nevis sieviešu pievilcību vīriešu acīs.

Salīdzinājumā ar pētnieku rangu dalībnieku rangā par mazāk pievilcīgiem tika atzīti cilvēki, kuru humora izjūta tika uzskatīta par sliktāku.

Pētījumā piedalījās tikai heteroseksuāli cilvēki, piebilda Doerksens.

Pētījums tika prezentēts ikgadējā Amerikas Psihologu asociācijas saietā 4. augustā, bet pagaidām vēl nav publicēts nevienā zinātniskajā žurnālā.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu