Tiesa Indijā sievietei ļauj šķirt laulību tualetes dēļ (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tiesa Indijā ļāvusi sievietei šķirt laulību no vīra, kurš atteicies viņu mājās nodrošināt tualeti, ziņo BBC.

Aptuveni 20 gadus vecā sieviete, kura bija precējusies jau piecus gadus, bija spiesta atviegloties netālu esošajos laukos.

Laulības šķiršana Indijā ir atļauta tikai retos gadījumos, piemēram, kad tiek pierādīta vardarbība ģimenē vai nežēlība. Radžahstānas apgabala tiesa nolēma, ka piespiedu atvieglošanās tuvumā esošajos laukos ir spīdzināšanas forma.

«Mēs tērējam naudu, pērkot tabaku, alkoholu un mobilos telefonus, bet atsākamies būvēt tualetes, lai pasargātu mūsu ģimeņu cieņu. [..] Ciematos sievietēm jāgaida saulriets, lai atsauktos dabas aicinājumam. Tā nav tikai fiziska nežēlība, bet arī pašcieņas liegšana sievietēm,» tiesnesi citē «Times of India».

Sieviete iesniedza dokumentus laulības šķiršanai jau 2015. gadā.

Kā zināms, sievietes Indijā ir pakļautas diskomfortam un tiek apdraudēta viņu veselība – šī iemesla dēļ valsts līdz 2019. gadam ir apņēmusies nodrošināt labierīcības katrā mājoklī.

Savukārt tur, kur labierīcības ir izbūvētas, daudzi atsakās tās izmantot, neskatoties uz slimībām, kuras tiek asociētas ar cilvēku ekskrementiem.

Pērn «Unicef» secināja, ka vismaz puse Indijas populācijas nelieto tualetes.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu