Foto: Indijā nekārtībās pēc izvarošanā apsūdzētā guru notiesāšanas 30 bojāgājušie (63)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Indijas ziemeļos piektdien vardarbīgos protestos pēc notiesājoša sprieduma pieņemšanas divu sekotāju izvarošanā apsūdzētā guru lietā dzīvību zaudējuši vismaz 30 cilvēki, vēsta amatpersonas un mediji.

Tiesa nosprieda, ka ekscentriskais guru Gurmits Rams Rahims Singhs ir vainīgs apsūdzībās par divu sieviešu izvarošanu savā ašramā 2002.gadā.

Vairāk nekā 100 000 reliģiskās kustības «Dera Sacha Sauda» («Patiesās vienošanās sekta») līdera Singha atbalstītāju bija sapulcējušies pie tiesas nama Harjānas štata Pančkulā.

Kad tika uzzināta vēsts, ka sektas guru piespriests notiesājošs spriedums, Singha sekotāji sāka uzbrukt policistiem un žurnālistiem, dedzināt automašīnas un ēkas.

Lai izkliedētu pūli, policija pret protestētājiem lika lietā ūdenslielgabalu un asaru gāzi, bet vēlāk arī raidīja lodes.

Atsaucoties uz policiju un avotiem slimnīcā, ziņu aģentūra IANS vēsta, ka dzīvību zaudējuši vismaz 30 cilvēki.

«Mēs cenšamies atjaunot kontroli pār situāciju», sacīja augsta ranga policijas amatpersona.

Pūlis aizdedzinājis valdības ēkas, uzbrucis policistiem un žurnālistiem, sadauzot mediju auto logus un sabojājot iekārtas.

Policija arī norādīja, ka vardarbība izraisījusies vairākās vietās Harjānas un Pendžābas štatos, kā arī Indijas galvaspilsētā Deli.

Pančkulā, kā arī vairākos Harjānas un Pendžābas apgabalos izsludināta komandanta stunda.

Kustībai «Dera Sacha Sauda» ir 60 miljoni atbalstītāju, pamatā Harjānā, Pendžābā un citos Indijas ziemeļu štatos.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu