Rītiņš: Tu ēdīsi manas olas un nevienu citu olu negribēsi ēst vairāk (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Komiķa Jāņa Skuteļa vadītajā izklaides raidījumā «Pusnakts šovs septiņos» viesojās bijušais restorāna «Vincents» direktors un šefpavārs, biedrības «Slow Food Riga» prezidents Mārtiņš Rītiņš – viņš sarunas laikā par savām vistām to olas pielīdzināja apaviem.

«Tās manas vistas redz Sauli, redz lietu, redz zālīti, ēd biezpienu, ēd graudus. Un tās olas, ko viņas dēj, ir pavisam, pavisam cita lieta, [atšķirībā no tām] ko jūs nopērkat lielveikalā. [..]

Tu ēdīsi manas olas un nevienu citu olu negribēsi ēst vairāk. [..] Tu ieej iekšā veikalā, kurpju veikalā, un prasi pārdevējai: «Lūdzu, lūdzu, atnes man vislētākās kurpes». Neviens tā nedara. Grib tādas, kas ir ērtas, skaisti izskatās, ilgi kalpos un nespiedīs pēdas. Tas pats ir ar olām,» stāsta Rītiņš, piebilstot, ka nākamgad būs redzams jaunā raidījumā.

«Ir, protams, ka prātīgi ieguldīt olās, kas ilgi kalpos,» pavīpsnāja Skutelis.

Kā jau ziņots, Rītiņš vairākus gadus nodarbojas ar vistu aprūpi un savus putnus lutina ar nelielu, bet īpaši gaumīgu dzīvesvietu, kura uzbūvēta pēc prinča Čārlza vistu kūts parauga.

Žurnāls «Kas Jauns» noskaidroja, ka viņš šo mājiņu dēvē par «vistu apartamentiem» – pie griestiem karājas lustra, sienas rotā grebtas koka glezniņas, katrai vistai ir sava guļvieta kastē, stūrī pie griestiem uzstādīta novērošanas kamera.

Kā zināms, Rītiņš jūnija beigās paziņoja, ka pēc 23 gadu strādāšanas restorāna «Vincents» direktora un šefpavāra amatā ir izlēmis veikt izmaiņas savā dzīvē un nodot restorāna vadības grožus Eiropas čempionam vīnzinībā Raimondam Tomsonam. 

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu