Fredis atminas traku atgadījumu no «Labvēlīgā Tipa» vēstures (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Radio balss, pasākumu vadītājs un mūziķis Andris Freidenfelds jeb Fredis (56), viesojoties raidījumā «Pusnakts šovs septiņos», komiķim Jānim Skutelim atklāja vienu no grupas «Labvēlīgais Tips» garās vēstures smieklīgajiem atgadījumiem.

Grupas pirmssākumos 1992. gadā viņi uzstājās Rīgas rajona Teikas klubā «Argo», kas pašlaik pārvērsts par dzīvojamo māju. Tolaik «Labvēlīgā tipa» sastāvā bija 12 cilvēki un visi kopā uzstājās uz ļoti maza izmēra skatuves ar septiņām dziesmām, kuras spēlēja pa trīs lāgiem.

Vispirms koncerta laikā vīna un izklaižu dieva Dionīsa ietekmē pazuda trompetists Jurītis, nokrītot no skatuves. Pēc mirkļa dziesmas «Zivis» laikā pazuda arī viens no Latvijas popmūzikā garākajiem cilvēkiem, ģitārists Ģirts, un basģitāras spēlētājs Modris – paskatoties aizskatuvē, Freidenfelds redzēja Ģirtu kaujamies ar mazā auguma basistu.

«Neskan bass, neskan trompete, neskan pants. Man iebaksta: «Tu dziedi!» Bet es jau zinu no tā gabala tikai piedziedājumu: «Tu zvejo zivis, tu zvejo zivis.» Bet man ir jāskaita tur tas Arstarulsmirus tipa «bubināmais». To es neatceros. Nu šitā mums bija, un tā bieži vien gadījās. Bet tas 92. gadā. Un tad aizvien palika garlaicīgāk,» atklāja Fredis.

Kā zināms, grupa 23. septembrī ar koncertu Vidzemes koncertzālē «Cēsis» uzsāka savu 25 gadu jubilejas koncertšovu «Sudrabkāzas» tūri, kas tiek rīkota par godu grupas ceturtdaļgadsimta jubilejai. Koncerttūre noslēgsies 27. oktobrī ar grandiozu šovu «Arēnā Rīga».

Atgādināsim, ka grupu «Labvēlīgais Tips» tālajā 1992. gadā dibināja solists Andris Freidenfelds, Normunds Jakušonoks un Ģirts Lūsis. Iesākumā grupas darbība bija vairāk kā joks, nevis nopietns pasākums. Grupa uzstājās dažādos Latvijas mūzikas pasākumos. Grupas debijas albums «Alumīnija cūka» klajā nāca 1995. gada 1. aprīlī, kas aizsāka grupas tradīciju albumu izdot tieši šajā datumā.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu