Jaceņuks vērsīsies pret Krieviju Eiropas Cilvēktiesību tiesā (41)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks pirmdien paziņojis, ka vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) par Krievijas apsūdzībām, ka viņš Čečenijas kara laikā cīnījies pret Krievijas spēkiem.

Jaceņuka pārstāve Olga Lapo sociālajā tīklā «Facebook» pavēstīja, ka ekspremjers plāno pierādīt «visu Krievijas tiesu sistēmas absurdu».

Viņa skaidroja, ka Jaceņuks vērsīsies ECT, jo Krievijā viņš nevar cerēt uz taisnīgu tiesu.

Tomēr Strasbūrā bāzētajā tiesā Jaceņuks oficiāli var vērsties tikai tad, kad tiks izsmeltas visas citas iespējas vietējās tiesās - šajā gadījumā ar Krievijas iesaisti.

Lapo norādīja, ka Jaceņuks vērsīsies ECT, tiklīdz Krievija būs noraidījusi viņa pārsūdzību.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins 2015.gadā paziņoja, ka Jaceņuks pirmā Čečenijas kara laikā pagājuša gadsimta deviņdesmito gadu vidū ir cīnījies nemiernieku pusē.

Jaceņukam tajā laikā bija apmēram 20 gadi, un viņš studēja Černovcu Universitātes Juridiskajā fakultātē.

Tomēr prokrmliskajos medijos parādījās fotogrāfijas, kurās kāds vīrietis, kurš nedaudz atgādina Jaceņuku, pozē kopā ar vairākiem tolaik nozīmīgiem čečenu kaujiniekiem.

Lai arī Jaceņuks ir izsmējis šādas apsūdzības, norādot, ka fotogrāfijas ir viltotas, Maskava ir pieprasījusi viņa izdošanu.

Jaceņuks Ukrainas valdību vadīja no 2014.gada februāra līdz 2016.gada aprīlim.

Šobrīd 43 gadus vecais politiķis amatus valdībā neieņem, bet ir valdošajā koalīcijā ietilpstošās partijas «Tautas fronte» līderis.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu