Lietuvas premjerministrs uzaicinājis Romas pāvestu apmeklēt Lietuvu (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MEGA/Scanpix

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis piektdien Vatikānā ticies ar Romas pāvestu Francisku un pārrunājis plašu jautājumu loku, tostarp atbalstu ģimenēm un dzimstības veicināšanu, emigrācijas radītos izaicinājumus, humāno palīdzību Ukrainai, līdzjūtību pret trūkumcietējiem un dzīves pabērniem.

Lietuvas valdības vadītājs arī uzaicinājis pāvestu apmeklēt Lietuvu un uzsvēris, ka viņa valsts attiecības ar Vatikānu allaž bijušas īpašas.

«Svētais Krēsls ar savu stingro nostāju palīdzēja Lietuvas sabiedrībai cīņā par brīvību, un pāvesta uzmanība pret Lietuvu mums vienmēr bijusi un būs cerības un ticības avots. Lietuvai ir īpaši svarīgi tas, ka Vatikāns nekad netika atzinis Lietuvas okupāciju un aneksiju un mūsu valsts diplomātiskā pārstāvniecība pie Svētā Krēsla darbojās arī okupācijas laikā,» uzsvēris Skvernelis.

Romas katoļu baznīcas galva Lietuvu apmeklējis tikai vienreiz - 1993.gada septembrī, kad tur vizītē ieradās pāvests Jānis Pāvils II.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu