Vulkāns tuvplānā: karstā lava no bīstami tuva attāluma (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Izraēliešu fotogrāfs ar dronu uzņēmis unikālus kadrus, kuros vulkāna izvirdums redzams tuvplānā. Lavas temperatūra var sasniegt pat 1000 grādus pēc Celsija, un cilvēkiem tai labāk netuvoties, tāpēc talkā nāk drons ar kameru!

36 gadus vecais Erezs Marons no attāluma vadāmo «lidoni» apstādināja vien desmit metru attālumā no ugunīgi kūsājošās Kīlauea vulkāna lavas Havaju salās.

«Redzējām, kā lavas upes vienkārši izlauzās no kalna un līkločiem sāka līt lejā,» fotogrāfs stāsta aģentūrai «Rex Features». «Neparastā parādība mūs apbūra, un mēs fotografējām apmēram trīs stundas - gan dienasgaismā, gan saulrietā, gan arī krēslā.»

Fotografēšanas laikā Marons pamanīja, ka uzņemtajos attēlos viena puse ir tumšāka. Tikai atgriežoties viesnīcā viņš pamanīja, ka ekstremālais karstums radījis nelielus bojājumus viņa fotoaprīkojumam.

Marons fotografē vulkānus visā pasaulē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu