Aptauja: Tikai 24% katalāņu vēlas neatkarības kampaņas turpināšanu (81)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SUSANA VERA / REUTERS

Tikai 24% katalāņu vēlas, lai centieni atdalīties no Spānijas turpinās arī pēc 21.decembrī paredzētajām Katalonijas reģionālajām vēlēšanām, liecina pirmdien publiskotās aptaujas rezultāti.

Laikraksta «El Pais» publiskotā aptauja liecina, ka 71% katalāņu vēlas vienošanos ar centrālo valdību par Katalonijas problēmu atrisināšanu, reģionam paliekot Spānijas sastāvā.

Katalonijas valdība 1.oktobrī sarīkoja referendumu par reģiona neatkarību, lai gan Spānijas tiesa bija atzinusi to par nekonstitucionālu.

Katalonijas reģionālais parlaments 27.oktobrī nobalsoja par neatkarības pasludināšanu. Drīz pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešās pārvaldes atjaunošanu Katalonijā.

Spānijas premjers Marjano Rahojs atlaida Karlesa Pudždemona vadīto Katalonijas valdību un reģiona parlamentu, izsludinot jaunas reģionālās vēlēšanas 21.decembrī. Vairākiem bijušajiem Katalonijas valdības locekļiem, kam izvirzītas apsūdzības par dumpi, musināšanu un sabiedrisko līdzekļu nepiemērotu izlietošanu, piemērots pirmstiesas apcietinājums.

Pēc «El Pais» pasūtījuma pētījumu centrs «Metroscopia» no 20.novembra līdz 22.novembrim pa telefonu aptaujāja 1800 cilvēkus.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu