Turcija: Trampa lēmums par Jeruzalemi var izraisīt jaunu reliģisku konfliktu (9)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa plāns atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu var izraisīt reģionā jaunu reliģisko konfliktu, trešdien brīdinājis Turcijas premjerministrs Binali Jildirims.

Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam vēlāk trešdien Ankarā plānota tikšanās ar Jordānijas karali Abdullu, un Jeruzaleme, domājams, būs viens no galvenajiem sarunu jautājumiem.

«Jebkādu izmaiņu ieviešana šeit sagrautu centienus nodibināt palestīniešu valsti (..), kamēr no otras puses izraisītu reliģisku konfliktu,» sacīja Jildirims.

Viņš uzsvēra, ka šāds ASV solis būtu nelikumīgs un pietuvinātu reģionu strupceļam.

«Gan reģiona nākotnei, gan pasaules mieram ir ļoti svarīgi, lai ASV prezidents nenāk klajā ar šādu paziņojumu,» sacīja Jildirims.

Kā paziņojusi Trampa administrācijas augsta amatpersona, Tramps trešdien atzīs Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, izbeidzot desmitiem gadus ilgušu piesardzīgu ASV politiku un ignorējot sabiedroto brīdinājumus Tuvajos Austrumos un pārējā pasaulē.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu