Nav informācijas, ka Itālijā sabrukušā tilta katastrofā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Pašlaik Latvijas varasiestādēm nav informācijas, ka Itālijā sabrukušā tilta katastrofā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, liecina sociālajā tīklā "Twitter" publicētā Ārlietu ministrijas (ĀM) informācija.

Vienlaikus ĀM aicina valstspiederīgos, kuri atrodas Itāllijā, Dženovas tuvumā, paziņot saviem tuviniekiem, ka viņi ir drošībā. Ja personai ir nepieciešama konsulārā palīdzība, ĀM aicina zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām "+371 26 33 77 11" vai rakstīt uz e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv".

Jau vēstīts, ka Dženovā Itālijas ziemeļrietumos otrdien sabrucis autostrādes A10 tilts, un katastrofā gājuši bojā vismaz 11 cilvēki, atsaucoties uz Iekšlietu ministriju ziņo aģentūra ANSA. Iepriekš vietējā ātrās palīdzības dienesta vadītājs aģentūrai "Adnkronos" izteicies, ka katastrofā esot "desmitiem bojāgājušo".

ANSA vēsta, ka vismaz pieci cilvēki esot guvuši smagus ievainojumus.

Itāļu mediji ziņo, ka ap plkst.12 (plkst.13 pēc Latvijas laika) spēcīgas lietusgāzes laikā iegruvis aptuveni 200 metru garš Morandi tilta posms.

Ugunsdzēsības dienesta pārstāvis aģentūrai AFP pavēstījis, ka vairums tilta gruvešu uzgāzušies uz aptuveni 100 metrus zemāk esošajām dzelzceļa sliedēm un ka līdz ar gruvešiem nogāzušās vairākas vieglās un kravas automašīnas.

Kāds aculiecinieks televīzijas kanālam "Sky Italia" stāstījis, ka katastrofas brīdī uz tilta atradušās "astoņas vai deviņas" automašīnas.

Savukārt kāda ugunsdzēsības dienesta amatpersona Itālijas sabiedriskajai raidorganizācijai RAI pavēstījusi, ka no tilta nogāzušās aptuveni 20 automašīnas.

Amatpersona arī apstiprināja, ka no cietušajām automašīnām līdz šim izvilti vismaz divi dzīvi cilvēki.

Notikuma vietā nogādāta smagā celtniecības tehnika gruvešu aizvākšanai, bet cietušo un upuru meklēšanā tik izmantoti suņi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu