Gulbim minimāls kāpums pasaules rangā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Reuters/LETA

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts svētdien, atguvis vienu vietu un tagad atrodams 130.pozīcijā.

Pēc veiksmīga Vimbldonas čempionāta, kurā Gulbis aizkļuva līdz astotdaļfinālam, viņš pasaules rangā pakāpās uz 109.vietu, manāmi pietuvojoties pirmajam simtam, kur viņš iepriekš bija 2016.gada augustā, tomēr pēc tam viņš rangā atkal piedzīvojis pakāpenisku lejupslīdi.

Latvietis augustā pārāk bieži nespēlēja, bet šīs nedēļas sākumā piedzīvoja zaudējumu ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā. Līdz ar to sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs aizritēs bez Gulbja līdzdalības.

Pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Tikmēr Latvijas tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus ATP rangā zaudējis vienu pozīciju un šobrīd ieņem 576.vietu, bet valsts trešā rakete ir Roberts Grīnvalds, kurš zaudējis 11 vietas un atrodas 1367.pozīcijā. Pirms tam šomēnes latvietis divu nedēļu laikā bija veicis iespaidīgu kāpumu par 431 vietām.

Savukārt Artūrs Lazdiņš zaudējis 13 pozīcijas un ir 1450.vietā. Vēl Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš atguvuši četras vietas un šobrīd atrodas dalītā 1701.pozīcijā, bet Mārtiņš Rocēns ir atkāpies par četrām vietām uz 1937.pozīciju.

Tikmēr pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš iepriekšējā rudenī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, no pasaules ranga ir izkritis.

Pasaules ranga desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līderpozīciju saglabājis spānis Rafaels Nadals, bet viņam joprojām seko titulētais šveicietis Rodžers Federers.

Savukārt trešais rangā ir argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš apsteidz vācieti Aleksandru Zverevu. Piekto vietu ieņem Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisists Kevins Andersons, kamēr sestais ir serbs Novaks Džokovičs.

Septītajā pozīcijā joprojām atrodas horvāts Marins Čiličs, kamēr astotais ir bulgārs Grigors Dimitrovs, bet devītajā pozīcijā atrodas austrietis Dominiks Tīms. Visbeidzot pirmo desmitnieku noslēdz beļģis Dāvids Gofēns.

Dubultspēļu rangā Lībietis zaudējis divas vietas un ieņem 258.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir 1056.vietā. Rangā ir iekļuvuši Rūdolfs Mednis un Roberts Grīnvalds, kuri šovasar aizkļuva līdz finālam Rīgā notikušajā "Futures" dubultspēļu turnīrā, tagad ieņemot attiecīgi ranga 1337. un 1352.pozīciju, savukārt Jānis Podžus ir atrodams ranga 1526.vietā, bet Artūrs Lazdiņš atgriezies rangā un atrodas 1568.pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu