Rīgā suns sakož meitenīti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms pāris dienām Rīgā, Purvciemā, dzinējsuns uzbrucis trīsgadīgajai Viktorijai, nodarot viņai vidēji smagus miesas bojājumus un radot smadzeņu satricinājumu. Kā ziņo laikraksts "Rīgas Balss", incidents noticis neilgi pēc tam, kad suņa saimniece bija atrunājusies, ka dzīvnieks nevienam nekožot.

Viktoriju pastaigas laikā mātes un vecāsmātes klātbūtnē sakodis kaimiņienes suns. Meitenīte, slimnīcā saņēmusi neatliekamo palīdzību, tagad atgūstas no izbīļa, savukārt kaimiņiene slēpjoties. Negadījums noticis pievakarē Purvciemā, Madonas ielā, kur netālu no veikala "Rimi" trim gājējām pretī nākusi viņām mazpazīstamā Olga, turot saitē medību dzinējsuni. Viktorijas vecmāmiņa Tatjana drošības pēc piekodinājusi kaimiņienei turēt suni īsākā pavadā, jo tam nav bijis uzpurņa. Dzīvnieka saimniece trijotnei pārliecināti skaidrojusi, lai lieki nesatraucas, jo līdz šim suns nevienam cilvēkam vēl neesot uzbrucis. Starp mazo Viktoriju un suni bijis pusotra metra, taču dzīvnieks nostiepis pavadu, kuru saimniece neapdomīgi palaidusi vaļā. Mednieka azartā suns pēkšņi uzklupis upurim, sakožot un saskrāpējot seju. Meitenes mamma Ļubova atceroties rāda, kā suns ar zobiem ieķēries Viktorijas sejā, pārkodis lūpu un saskrāpējis vaigu. Bērniņa mamma centusies uzbrucēju atvairīt ar kāju, bet saimniece vilkusi prom aiz saites. Viktorija pēc trieciena nokrita uz ielas un sasita arī galvu. Dzīvnieka saimniece ātri vien ar uzbrucēju saitē aizgājusi, sakot, ka dosies uz dzīvokli pēc ūdens brūču apmazgāšanai. Taču sieviete neesot atgriezusies, un abas radinieces ar asiņojošo un šokēto bērnu bezpalīdzīgi palika uz ielas gaidām "ātros" un policiju. Meitenes mamma Ļubova atceras, ka uz ielas bijusi liela asins peļķe. Vecmāmiņa sakosto un raudošo Viktoriju piekļāvusi pie krūtīm, arī viņas drēbes mirkušas asinīs. Notraipīto bērna jaciņu pieaugušie noglabājuši, jo tā var kalpot kā pierādījums. Policijas darbinieki pašlaik veicot pārbaudes, pēc kurām izlems, vai ierosināt krimināllietu par notikušo, stāstījis Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja preses nodaļas galvenais speciālists Aigars Bērziņš. Negatīva likumsargu lēmuma gadījumā radinieki paši ir gatavi panākt taisnību ar tiesas palīdzību, saka Ļubova. Mediķi secinājuši, ka bērnam ir vidēji smagi miesas bojājumi, neliels smadzeņu satricinājums, kā arī smags šoks un izbīlis. Pēc dzīvnieka negaidītā uzbrukuma kādreiz dzīvīgais meitēns tagad uzvedas ļoti klusi un nedabiski mierīgi. Radinieki teic, ka citkārt Viktorija būtu skraidījusi un interesējusies par negaidītajiem viesiem un fotokameru, taču tagad vien mierīgi sēdēja krēslā. Ļubova stāsta, ka bērns jau saņēmis vairākas potes pret dažādām slimībām, ko, iespējams, varētu iegūt no kontakta ar suni, baktērijām vai infekcijai iekļūstot asinīs. Pagaidām neesot arī zināms, vai suns bijis vesels. Tā saimniece Olga policijas darbiniekus dzīvoklī neielaida, arī uz upura ģimenes lūgumiem pārbaudīt suni neesot reaģējusi. Viņas kaimiņi zina stāstīt, ka jau vairākas dienas suns ar saimnieci neesot redzēti. Mazās Viktorijas radi spriež, ka dzīvnieks aizvests no pilsētas. Tomēr padoties ģimene netaisās. Viņi norāda, ka sunim bija jānēsā uzpurnis, un uzsver, ka dzīvnieki ir neprognozējami.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu