VAK aicinājums glābt Baltijas jūru no miršanas eitrofikācijas rezultātā! (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

VAK aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju un sevišķi lēmējvaras pārstāvjus pievērst pastiprinātu uzmanību Baltijas jūras piesārņojuma problēmai, kā rezultātā Baltijas jūra ir pakļauta eitrofikācijai.

Vasarā jūrā ir novērojama "ūdens ziedēšana" un dziļākajos ūdens slāņos jau katastrofāli trūkst slāpekļa. Viens no galvenajiem iemesliem ir Baltijas jūras ūdens lēnā apmaiņa, kā arī pārmērīgi lielais barības vielu (fosfors un slāpeklis) daudzums ūdenī, kas veicina aļģu augšanu.

Vides aizsardzības klubs aicina Latvijas iedzīvotājus, sevišķi lēmējvaru, glābt Baltijas jūru atjaunojot upes, tai skaitā lašupes, plānot zivju ceļus visām Latvijas upēm, plānot veidus kā aizstāt fosfātus ikdienā lietotajiem mazgāšanas līdzekļiem, veicināt ekoloģisku notekūdeņu apsaimniekošanu privātmājās, izskaust nitrātu noplūdi lauksaimniecībā, kā arī no punktveida piesārņotājiem, un samazināt piesārņojumu no automašīnām. Ikviens Latvijas iedzīvotājs var noteikt sev tuvumā esošas upes piesārņojuma līmeni un par to ziņot attiecīgajām iestādēm, kā arī Vides aizsardzības klubam.

Glābsim, kamēr vēl ir ko glābt!

Papildinformācijai un lai Jūsu balsi sadzird arī ES: ES Jūras vides aizsardzības un saglabāšanas tematiskā stratēģijas lapa internetā! www.europa.eu.int/comm/environment/water/consult_marine.htm

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu