Zīle: situācija ES ir diezgan bažīga un ar to nevar lepoties (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Savienībai (ES) vajadzīgs jauns skatījums, kā sastrādāties ar kaimiņiem, kas ir tās ģeopolitiskie partneri, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā uzsvēra eiroparlamentārietis Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

"Brexit" sarunas, uzsverot, ka vajadzētu domāt par to, kā noturēt Lielbritāniju tik tuvu, cik iespējams, nevis domāt, kā likt tai par kaut ko maksāt, jo mūsu ir vairāk. Lielbritānijai ir arī spēcīgākā NATO armija Eiropas kontinentā, norādīja Zīle.

Vaicāts, kā vairot ES politisko ietekmi, Zīle kritizēja Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru, uzsverot, ka tās trūkums lielā mērā ir arī Junkera darba novērtējums, jo viņš ir ES izpildvaras vadītājs jau piekto gadu.

Zīle atminējās Junkera vizīti Sanktpēterburgā, kad sākās sankcijas pret Krieviju. Junkers esot solījis "bargi pateikt" Krievijas vadītājam ES nostājas. Tomēr, viņaprāt, šī vizīte parādīja, cik ES bieži vien ir nevarīga attiecībās ar Krieviju šajā situācijā - arī tēla ziņā.

Eiroparlamentārieti arī satrauc ES valstu sašķelšanās dažādos jautājumus. Piemēram, balsojumā par sankciju procedūras ierosināšanu pret Ungāriju par ES pamatvērtību un likuma varas apdraudēšanu. Pēc Zīles paustā, ziņotāja par šo jautājumu esot teikusi, ka šis balsojums nav vēstījums Ungārijas valdībai, bet gan pārējām valstīm, lai tās saņemas viņus sodīt. "Nezinu, vai tas ir labi," pauda Zīle.

"Tā kā es domāju, ka situācija ir diezgan bažīga [..]. Katrā ziņā ar situāciju nevarētu lepoties," sacīja eiroparlamentārietis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu