Jaunā UEFA Čempionu līgas sezona ir klāt

Futbols ir atgriezies!
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OZAN KOSE/AFP

Šodien ar astoņām spēlēm sākas 2018./2019.gada UEFA Čempionu līgas futbolā apakšgrupu turnīra sezona.

Kā pirmās laukumā dosies B apakšgrupas komandas, plkst.19.55 pēc Latvijas laika titulētajai Spānijas komandai "Barcelona" uzņemot Eindhovenas PSV komandu no Nīderlandes, bet Milānā vietējai "Inter" komandai tiekoties ar Anglijas premjerlīgas vienību Totenhemas "Hotspur".

Spēli no Barselonas tiešraidē translēs televīzijas kanāls "TVPlay Sports".

"Barcelona" šosezon Spānijas čempionātā ir uzvarējusi pirmajos četros mačos, kamēr Eindhovenas klubs Nīderlandes čempionātu ir sācis ar pieciem panākumiem tikpat mačos.

Savukārt plkst.22 pēc Latvijas laika sāksies vēl trīs apakšgrupu cīņas. A grupā Beļģijas vienība "Club Brugge" uzņems Vācijas futbola bundeslīgas vienību Dortmundes "Borussia", kamēr Francijas vienība "Monaco" savā laukumā spēkosies ar Spānijas vienību Madrides "Atletico".

Tikmēr C apakšgrupā dienas intriģējošākajā duelī Anglijas klubs "Liverpool" uzņems Francijas čempioni Parīzes "Saint-Germain" (PSG), šo maču arī translējot "TVPlay Sports" kanālam. Vēl vienā šīs grupas spēlē Serbijas vienība Belgradas "Crvena zvezda" mājās tiksies ar Itālijas vicečempioni "Napoli".

Jau ziņots, ka "Crvena zvezda" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 2:0 pārspēja Latvijas čempionvienību Jūrmalas "Spartaks".

Visbeidzot D apakšgrupā otrdien Turcijas komanda Stambulas "Galatasaray" mājās mērosies spēkiem ar Maskavas "Lokomotiv" no Krievijas, bet Vācijas vienība Gelzenkirhenes "Schalke 04" uzņems Portugāles klubu "Porto".

Pārējās 16 komandas UEFA Čempionu līgas grupu turnīru sāks trešdien.

Iepriekšējā sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Madrides "Real" trofejas aizstāvēšanu sāks ar spēli savās mājās, G apakšgrupas mačā uzņemot Itālijas vienību "AS Roma". Vēl šajā grupā spēlēs Čehijas čempione Plzeņas "Viktoria", kas pirmajā mačā uzņems Maskavas CSKA no Krievijas.

Savukārt Itālijas čempione Turīnas "Juventus", kurā karjeru turpina "Real" pēdējo desmit gadu spožākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, H apakšgrupā viesos tiksies ar Spānijas klubu "Valencia", kamēr Anglijas grands Mančestras "United" viesosies pie Šveices čempiones Bernes "Young Boys".

Vēl F apakšgrupā iepriekšējā sezonā Anglijas premjerlīgā triumfējusī Mančestras "City" uzņems Francijas vienību Lionas "Olympique", bet Ukrainas klubs Doņeckas "Šahtar" savā laukumā tiksies ar Čempionu līgas grupu turnīra debitanti "Hoffenheim" no Vācijas.

Savukārt Vācijas grands Minhenes "Bayern" E apakšgrupā viesos spēkosies ar Portugāles klubu Lisabonas "Benfica", bet Nīderlandes vicečempioni Amsterdamas "Ajax" uzņems Grieķijas čempioni Atēnu AEK.

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu