Saņemti vairāki signāli par iespējamu balsu pirkšanu, bet nevienā gadījumā tā nav apstiprinājusies (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Neizmantotie 12.Saeimas vēlēšanu biļeteni 54. vēlēšanu iecirknī tirdzniecības centrā "ZOOM".
Neizmantotie 12.Saeimas vēlēšanu biļeteni 54. vēlēšanu iecirknī tirdzniecības centrā "ZOOM". Foto: Edijs Pālens/LETA

 Drošības policija (DP) pēdējā laikā ir saņēmusi vairākus signālus par iespējamu 13.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu, bet nevienā gadījumā šīs aizdomas nav apstiprinājušās, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja DP priekšnieks Normunds Mežviets.

Viņš atturējās sīkāk komentēt, no kurienes nākuši šie signāli. DP priekšnieks neizslēdza, ka, tuvojoties vēlēšanām, kā arī pašā vēlēšanu dienā informācija par iespējamu balsu pirkšanu tiks saņemta vairāk. Mežviets aicināja iedzīvotājus telefoniski ziņot DP gadījumos, kad radušās aizdomas par balsu pirkšanu.

Vaicāts par ārvalstu mērķtiecīgiem mēģinājumiem ietekmēt Latvijā gaidāmās Saeimas vēlēšanas, DP priekšnieks atzina, ka pagaidām nekas tāds nav novērots, turklāt šāda informācija neesot saņemta arī no DP nacionālajiem un ārvalstu partnerdienestiem. "Tomēr mēs, protams, īstenojam mērķtiecīgus pretizlūkošanas un operatīvās darbības pasākumus, lai šādu informāciju iegūtu," apgalvoja Mežviets.

Viņš atzina, ka DP arī pastiprināti monitorē situāciju informatīvajā telpā, bet arī šajā jomā nekas ārkārtējs neesot novērots. "Protams, Krievijas klātbūtne mūsu informatīvajā telpā ir ļoti ilgstoša, un Krievijas ģeopolitiskajām interesēm atbilstošie naratīvi tiek izplatīti regulāri, mainās varbūt akcenti," atzina Mežviets.

Kā ziņots, arī Valsts kancelejas direktora vietnieks hibrīdapdraudējuma novēršanas jautājumos Kaspars Ozoliņš pagājušajā nedēļā Latvijas Radio atzina, ka Latvijā pagaidām nav novēroti aktīvi centieni ietekmēt 13.Saeimas vēlēšanu rezultātus no ārvalstīm. Vienlaikus viņš atzina, ka Latvijas kibertelpā ir novēroti "zināmi elementi" un "pazīstamas taktikas", kas varētu būt vērsti uz sabiedriskās domas ietekmēšanu.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu