Pasaules futbola čempionāts Katarā - ārvalstu strādnieki tikpat kā verdzībā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OSAMA FAISAL/AP

Vismaz 78 strādnieki no Nepālas, Indijas un Filipīnām, kuri 2022. gada Pasaules futbola čempionātam sagatavojuši Lusailu - pilsētu, kurā notiks čempionāta finālspēle -, mēnešiem ilgi nav saņēmuši algu, ziņo Amnesty International.

Savā ziņojumā Amnesty International vēršas pret darbu vadītāju Mercury MENA, kurš "saviem darbiniekiem neizmaksājis algas un bonusus tūkstošiem dolāru vērtībā, atstājot viņus tukšām kabatām un bez iespējas atgriezties mājās".

Attiecīgie strādnieki palīdzējuši sagatavot čempionātam Lusailas pilsētu, kurā atradīsies parki, jahtu piestātnes, izklaides parks un arī stadions, kurā norisināsies gan čempionāta atklāšanas, gan fināla spēle.

Amnesty International tikusies ar Mercury Mena galveno izpilddirektoru, kurš atzinis "problēmas ar naudas pārskaitīšanu", bet neko vairāk nav skaidrojis.

Savukārt FIFA no skandāla norobežojusies. "Mums nav pamats domāt, ka darbinieku tiesību pārkāpumi būtu saistīti ar FIFA un 2022. gada Pasaules čempionātu," teicis FIFA pārstāvis.

Tikmēr Kataras valdības pārstāvis uzsvēris, ka Mercury MENA nav bijusi tieši iesaistīta stadiona būvniecībā, bet gan pilsētas sagatavošanā. "Lai gan Mercury MENA vairs nedarbojas Katarā, tiesvedība pret viņiem turpināsies un mēs veiksim pilnu izmeklēšanu," teica pārstāvis.

Lai organizētu 2022. gada Pasaules futbola čempionātu, Katāra apsteidza tādus konkurentus kā ASV, Austrālija, Dienvidkoreja un Japāna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu