Vai tiks veidota Latvijas kausa izcīņa, un vai klubi nomaksājuši parādus - atbild LBS līgu direktors

"OlyBet" Latvijas un Igaunijas Basketbola līga
Roberts Ūdris
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Basketbola savienības līgu direktors Edgars Bērziņš no labās
Latvijas Basketbola savienības līgu direktors Edgars Bērziņš no labās Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien ar spēli Tallinā tiks atklāta pirmā "OlyBet" Latvijas un Igaunijas Basketbola līgas sezona, kur vietējais "Kalev/Cramo" uzņems BK "Ventspils". Portāls Apollo sazinājās ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) līgu direktoru Edgaru Bērziņu, lai noskaidrotu kā Latvijas klubi pilda savas saistības pret līgu, kā arī vai sezonas vidū notiks Latvijas kausa izcīņa.

Augusta mēnesī LBS ģenerālsekretārs intervijā "Latvijas Avīzei" atklāja: "No pagājušā gada klubu kopējais parāds LBL ir virs 60 tūkstošiem eiro. Tagad būs apvienotā līga, 50 procenti jeb 3600 eiro no dalības maksas bija jāiemaksā uz pieteikšanās brīdi un to paveica visas septiņas igauņu un tikai divas latviešu komandas."

Vaicājām Bērziņam, vai situācija šajā jautājumā ir uzlabojusies, uz ko viņš atbildēja apstiprinoši.

Tāpat kuluāros iepriekš izskanējušas runas par Latvijas kausa izcīņas rīkošanu sezonas vidū, jo klubi, kas nestartē starptautiskos turnīros, nav apmierināti ar mazo spēļu skaitu.

"Par to patlaban tiek domāts idejas līmenī, pētot aktuālo kalendāru sezonas griezumā un tā piedāvātās iespējas papildus spēļu organizēšanai. Skaidrs, ka ir klubi, kuri ar dalību starptautiskajos turnīros sev nodrošina pietiekamu spēļu skaitu, kamēr citiem tas var šķist par mazu. Jāprot sabalansēt spēļu skaits visiem iesaistītajiem, jāvienojas par visiem pieņemamu un kalendārā integrējamu formātu. Pagaidām neņemos prognozēt par šāda atsevišķa turnīra izveidošanu, ņemot vērā, ka "OlyBet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgai šī būs tikai pirmā sezona," atbildēja Bērziņš.

LBS strādā arī pie jaunas mājas lapas izveides. "Šobrīd veicam pāreju uz jauno turnīra mājaslapu - www.estlatbl.com -, kur jau ir pieejami visi komandu sastāvi. Pārejas perioda sākumā centīsimies dublēt svarīgāko informāciju basket.lv, taču ar laiku ceram, ka auditorija pieradīs pie mūsu jaunās vietnes," informēja LBS līgu direktors.

Noslēgumā Bērziņš atklāja, ka dokumenta par sadarbību uz noteiktu laika periodu neesot un visi spēki tiek koncentrēti uz debijas sezonas veiksmīgu noorganizēšanu: "Pagaidām strādājam pēc beztermiņa sadarbības principiem. Mērķis ir sekmīgi aizvadīt pirmo sezonu un pēc tam izdarīt secinājumus."

Jaunizveidotajā turnīrā piedalīsies 15 klubi. Latviju pārstāvēs BK "Ventspils", "VEF Rīga", BK "Jūrmala", BK "Ogre", BK "Latvijas Universitāte", BK "Jēkabpils"/SMScredit.lv", BK "Liepāja' un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet Igauniju – Tallinas "Kalev/Cramo", "Tartu Ulikool", "Rapla", "Parnu Sadam", "Valga/Valka", "TTU KK" un "TLU Kalev".

Pamatturnīrs norisināsies līdz 2019. gada 23. martam (tā laikā spēles apkalpos mājinieku valsts tiesnešu brigādes), komandām aizvadot divu apļu turnīru. Pēc tam no 27. marta līdz 2. aprīlim tiks aizvadītas "play-off" (tās apkalpos jauktās tiesnešu brigādes) spēlEs (uzvarētāju nosaka divu spēļu summā), kurās noskaidrosim "Final 4" dalībniekus un pēc tam 5. un 6. aprīlī attiecīgi čempionu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu