Indonēzijas zemestrīcē un cunami vismaz 384 bojāgājušie

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP / Scanpix

Indonēzijas Sulavesi salu piektdien skāra zemestrīce un tai sekojošs cunami, kas prasīja vismaz 30 cilvēku dzīvības, sestdien paziņoja slimnīcas darbinieki.

"Mūsu slimnīcā tieši tagad ir 30 cilvēku līķi," sacīja Undatas slimnīcas direktors Komangs Adi Sudžendra Centrālās Sulavesi provinces galvaspilsētā Palu.

Viņš informēja, ka vēl 12 cilvēki tika hospitalizēti un viņiem bija nepieciešama ortopēdiska operācija.

Sulavesi salā piektdien notika divas zemestrīces, no kurām otrā bija 7,7 magnitūdas stipra. Otrā zemestrīce izraisīja līdz pat trīs metrus augstu cunami, kas sasniedza salas piekrasti pie Palu pilsētas.

Ar mobilo tālruni uzņemtajos videokadros, kurus pārraidījis televīzijas kanāls "Metro TV", bija redzams, kā cunami viļņi triecas pret ēkām Palu.

Katastrofu pārvaldes pārstāvis pavēstīja, ka cunami Palu sagrāvis

"daudzas ēkas" un ka saskaņā ar sākotnējām ziņām, ēkām sabrūkot, gājuši bojā vairāki cilvēki.

Savukārt kāds aculiecinieks "Metro TV" pastāstīja, ka cunami vilnis skāris aptuveni 50 ēku, tostarp kādu lielveikalu un mošeju. Cunami skāris arī citas apdzīvotās vietas gar piekrasti, taču informācija par postījumiem un cietušajiem tajās vēl tiek apkopota.

Glābšanas darbus apgrūtināja tumsas iestāšanās un sakaru, kā arī elektroapgādes traucējumi.

Zemestrīces nodarīto postījumu dēļ Palu lidosta uz 24 stundām apturējusi savu darbību.

Dažas stundas pirms tam šajā pašā Indonēzijas daļā jau bija pieredzēta vājāka zemestrīce, kas sagrāva vairākus desmitus ēku. Šajā zemestrīcē vismaz viens cilvēks gājis bojā, bet desmit guvuši ievainojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu