Rinkēvičs norāda uz nepieciešamību strādāt pie ekonomisko attiecību veicināšanas ar Jordāniju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvija vēlas kopīgi strādāt ar Jordāniju pie līgumtiesiskās bāzes izveidošanas, kas veicinās abu valstu ekonomiskās attiecības, tikšanās laikā ar Jordānijas ārlietu ministru Aimanu al Safadi norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, saruna notika Apvienoto Nāciju Ģenerālās asamblejas 73.sesijas laikā Ņujorkā, un tās laikā puses pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības un reģionālos jautājumus, tostarp situāciju Sīrijā.

Rinkēvičs pauda Latvijas interesi kopīgi strādāt ar Jordāniju pie līgumtiesiskās bāzes izveidošanas - pie nolīguma par autotransporta pārvadājumiem un pie nolīguma par dubulto neaplikšanu ar nodokļiem.

"Latvija ir īpaši ieinteresēta nozarēs ar augstu pievienoto vērtību, piemēram, pie nākamās paaudzes mobilā interneta jeb 5G tīkla izstrādes," pauda Rinkēvičs.

Tāpat Latviju interesē sadarbība ar Jordāniju farmācijas, informācijas tehnoloģiju, tūrisma, kokapstrādes, lauksaimniecības un pārtikas produkcijas jomā.

Ministrs augsti novērtēja Jordānijas lomu Tuvo Austrumu miera procesā un konflikta risinājumā Sīrijā.

Latvijas ārlietu ministrs uzaicināja Jordānijas ārlietu ministru apmeklēt Latviju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu