Pie pensionāres Zeltītes ierodas zagļi un iztukšo ledusskapi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Kādu vakaru pensionāre vārdā Zeltīte skatījusies ziņas, kad pie viņas ieradušies zagļi un iztukšojuši ledusskapi. Policija krimināllietu vēl nav uzsākusi, jo trūkst pierādījumu - informē raidījums "4. studija".

Pensionāre Zeltīte dzīvo privātmājā Talsu novadā, Laucienas pagastā. Zādzības dienā ap pulksten sešiem vakarā viņa beidza mazgāt veļu un devās skatīties ziņas.

Tad pensionāre izdzirdējusi jocīgu troksni. Viņa apstaigāja visas istabas, bet trokšņa cēloni nenoskaidroja. Aizslēgusi ārdurvis, viņa atgriezās dziļāk mājā.

Apsēdusies pie galdiņa, Zeltīte pa logu pamanīja divus vīriešus, kuri nāca viņas mājas virzienā. Drīz vīrieši sākuši klauvēt pie durvīm.

"Es sēdēju klusi istabā un baidījos, ka viņi tiešām durvis izsitīs un ielauzīsies," atceras Zeltīte.

Par laimi, abiem vīriešiem ielauzties neizdevās un viņi devās prom. No rīta gan Zeltīte atklājusi, ka ledusskapis pilnībā iztukšots.

"Viss ledusskapis pilnīgi iztīrīts," bēdājas pensionāre. "Un saldētavai izlauztas durvis, un tās ir pazudušas."

Pirms pāris dienām Zeltīte iegādājusies pārtiku 50 eiro vērtībā. Darījusi to autoveikalā, jo spēka aiziet līdz veikalam viņai nav.

Pensionāre secinājusi, ka iepriekšējās dienas dīvainais troksnis nācis no priekšnama, kur uzdarbojušies zagļi. Vēlāk zagļi atgriezušies, bet durvis jau bijušas ciet.

Pie Zeltītes ieradies vietējais policists, kurš devis norādi turpmāk turēt durvis aizslēgtas un piesargāties no šiem laupītājiem. "Viņi dzer, viņi ir tādi uz augšu pasisti. Nav prognozējami," policista vārdus atstāsta pensionāre.

Policija apstiprina, ka saņēmusi Zeltītes iesniegumu, bet kriminālprocess nav uzsākts.

Ansis Zanders, Valsts policijas Talsu iecirkņa kriminālpolicijas priekšnieks, norāda, ka "nav pamats neticēt kundzei," bet trūkst pierādījumu. Durvis bijušas vaļā un nav pazīmju, ka notikusi ielaušanās.

Zeltīte ar šādu skaidrojumu nav apmierināta. "Jūs nebijāt pie tā ledusskapja. Jūs neredzējāt, kā viņi ņēma," pensionāre atkal atstāsta policista teikto. "Protams, es neredzēju. Es jau nestāvēju klāt, kad viņi zog."

Policija cenšas noskaidrot laupītājus un ir aprunājusies ar Zeltītes kaimiņiem. "Viena persona pēc apraksta atpazīta un no viņa pieņemts paskaidrojums," teic Ansis Zanders. "Viņš savu vainu noliedz."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu