Rubesa par "Rail Baltica": Neesmu droša, ka nebūs krimināllietu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

"Esmu bijusi un mūsu uzņēmums ir bijis nemitīgā sazobē gan ar Drošības policiju, gan ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, un kur ir gadījumi, vai ir jautājuma zīmes, ir stāstīts," ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" bijusī vadītāja Baiba Rubesa.

"Ir svarīgi saprast, ka "Rail Baltica", manuprāt, ir projekts, kas agrāk vai vēlāk noteikti tiks realizēts, jo tas ir ļoti nepieciešams," teikusi Rubesa. "Jāsaprot, ka "Rail Baltica" Eiropas Savienības (ES) acīs ir politisks projekts, kas ir jāievieš gan ekonomisku, gan drošības apsvērumu dēļ."

Tāpat viņa atzīmēja, ka nav droša, vai projekta īstenošanai nepieciešamo iepirkumu procesos ar laiku netiks ierosināta kāda krimināllieta.

"Neviena no nekārtībām vēl nav nonākusi līdz posmam, kur varētu konkrēti izvirzīt kriminālapsūdzību." atklājusi Rubesa. "Mēģinām visu laiku kaut kā tikt galā ar pretrunām, lai projekts ietu uz priekšu."

Vienlaikus viņa atzina, ka projekta realizācijā atsevišķi termiņi šobrīd tiek kavēti, tostarp daži tiek kavēti vairāk, citi mazāk, bet, neskatoties uz šiem kavējumiem, projekts ir realizējums periodam līdz 2030.gadam. "Taču tas ir ar nosacījumu, ka akcionāri - atbilstošās trīs ministrijas vai visas trīs attiecīgās valstis - ne tikai runā par atbalstu "Rail Baltica" projektam, bet arī dara ļoti mazus, sīkus darbus," teica Rubesa.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rubesa 27. septembrī iesniedza kopuzņēmuma "RB Rail" padomei atlūgumu, kas stājas spēkā ar tā iesniegšanas brīdi. Galvenie viņas atkāpšanās iemesli bija saistīti ar krasi atšķirīgo un nesavienojamo redzējumu par turpmāko "Rail Baltica" projekta vadības un ieviešanas modeli.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu