Uzlauzta sociālā portāla Draugiem.lv interneta vietne (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Sestdienas, 6. oktobra, pēcpusdienā uzlauzta sociālā portāla “Draugiem.lv” interneta vietne.

Atverot portālu, skanēja Krievijas himna un bija redzams Krievijas karogs.


Tāpat parādījās teksts: "Biedri latvieši, tas skar jūs. Krievijas robeža nekur nebeidzas. Krievijas pasaule var un tai ir nepieciešams apvienot visus, kam ir dārgs krievu vārds un krievu kultūra, lai kur arī viņi nedzīvotu - Krievijā vai aiz tās robežām. Biežāk lietojiet šo vārdu salikumu - "Krievu pasaule"."

"Draugiem Group" pārstāvis Jānis Palkavnieks aģentūrai LETA apliecināja, ka "Draugiem.lv" lapai ir noticis uzbrukums, nomainot pirmo lapu, tāpēc pašreiz ir apturēta portāla darbība.

Portāla darbība būs apturēta vairākas stundas, līdz būs skaidrs, kas tieši ir noticis, teica Palkavnieks.

Incidenti, kas saistīti ar dažādu vietņu uzlaušanu, vēlēšanu dienā bija sagaidāmi, komentējot sociālā tīkla "draugiem.lv" mājaslapas uzlaušanu, atzina Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). 

Ministrs klāstīja, ka valsts iestādes ir labi sagatavotas, lai novērstu iespējamo iejaukšanos vēlēšanās Latvijā. Rinkēvičš uzsvēra, ka šādi incidenti bija sagaidāmi.

Vienlaikus ministrs atteicās komentēt, vai viņam ir aizdomas par kiberuzbrukuma autoriem un mērķiem, jo ar izmeklēšanu jānodarbojas tiesībsargājošajām iestādēm.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu