CVK saņēmusi mazāk iedzīvotāju zvanus par aģitācijas aizlieguma pārkāpumiem nekā ierasts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdarspreses konferencē informē par pilsoņu aktivitāti 13.Saeimas vēlēšanās.
Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdarspreses konferencē informē par pilsoņu aktivitāti 13.Saeimas vēlēšanās. Foto: Ieva Leiniša/LETA

13.Saeimas vēlēšanu dienā, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) saņēmusi mazāk iedzīvotāju zvanus par aģitācijas aizlieguma pārkāpumiem nekā citās vēlēšanās, preses konferencē sacīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Pēc viņa domām, tas liecina par veiksmīgo informācijas apriti sabiedrībā - cilvēki ir vairāk informēti par to, kā rīkoties aģitācijas pārkāpumu novērošanas gadījumos.

Cilvēki zvanījuši un vaicājuši arī līdz šim ne īpaši aktuālus jautājumus par vēlēšanām. Piemēram, vairāki pilsoņi vēlējušies iegūt sīkāku informāciju par vēlēšanu apgabalu robežām, jo ir ievērojuši, ka kandidējošo saraksti tajos ir atšķirīgi. Tāpat CVK ir saņemtas sūdzības, ka Salaspils iecirknī nav iespējams balsot par Rīgas kandidātu sarakstiem.

Kā ierasts, pilsoņi zvanījuši CVK un interesējušies par vēlēšanu iecirkņiem un to darbu. Bijušas sūdzības arī saistībā ar zīmogiem - kādam pasē iespiesti divi zīmogi, bet citam pasē šāda atzīme par dalību 13.Saeimas vēlēšanos neesot veikta.

Kopumā Cimdars vēlēšanu norisi šodien vērtēja kā mierīgu, jo bijuši vien pāris gadījumi, kad vēlēšanu iecirkņus apmeklējuši cilvēki alkohola reibumā, taču tas iecirkņu darbību nav ietekmējis.

Kā ziņots, šodien plkst.20 Latvijā noslēgušās 13.Saeimas vēlēšanas, un visi iecirkņi valstī ir slēgti.

Saistībā ar laika joslu iedalījumu pusē pasaules Latvijas pilsoņi gan vēl var doties balsot līdz plkst.20 pēc vietējā laika. Pēdējie vēlēšanu iecirkņi tiks aizvērti Losandželosas, Sietlas, Sanfrancisko pilsētās ASV un Vankūverā, Kanādā. Šie iecirkņi tiks slēgti tikai svētdien plkst.6 no rīta pēc Latvijas laika.

Līdz plkst.16, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, 954 iecirkņos Latvijā nobalsojuši vairāk nekā 604 645 vēlētāju jeb 39,06% balsstiesīgo iedzīvotāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Šodien no plkst.7 līdz 16 nobalsoja gandrīz 571 000 vēlētāju jeb 36,87% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Iedzīvotāju aktivitāte šajās Saeimas vēlēšanās līdz plkst.16 bija mazāka nekā iepriekšējās parlamenta vēlēšanās, kas notika 2014.gadā. Pirms četriem gadiem šajā laikā bija nobalsojuši kopumā 42,29% vēlētāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu