Trīs latviešu makšķernieki Īrijā miruši, visticamāk, hipotermijas dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

30. septembrī Kerrī grāfistē Īrijā noslīka trīs latviešu makšķernieki. Pēcnāves ekspertīze bojāgājušajiem ir pabeigta un par ticamāko noslīkšanas iemeslu atzīta hipotermija jeb ķermeņa atdzišana, ziņo Independent.ie.

Pēc laivas apgāšanās visi trīs makšķernieki ilgstoši atradušies aukstā ūdenī. Ļoti iespējams tas izraisījis hipotermiju, kā rezultātā var iestāties samaņas zudums vai arī piemeklēt sirdslēkmē.

Jaunākais no vīriešiem - 30 gadus vecais Jurijs Burcevs, neilgi pirms traģiskās bojāejas apprecējies. “Irish Examine” informē, ka Jurija Burceva mirstīgās atliekas ir jau repatriētas uz Latviju.

Savukārt bojāgājušajam 57 gadus vecajam Anatolijam Teivānam ir trīs dēli, kuri arī dzīvo Īrijā, un sieva, kura pašlaik dzīvo Latvijā. Anatolija mirstīgās atliekas jau kremētas Korkā, un viņa pelni tiks nogādāti un apbedīti Latvijā.

Savukārt bez 38 gadus vecā Valērija Klimentjeva gādības ir palikusi ne vien sieva, bet arī mazs bērns. Valērija dzīvesbiedres Ingas Peremitinas kolēģi uzsākuši ziedojumu vākšanu, lai varētu vīrieša pelnus nogādāt un apbedīt dzimtajā Latvijā, kā arī lai sniegtu atbalstu bojā gājušā dzīvesbiedrei un divus gadus vecajam dēlam.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu