JKP gatava sarunām ar visām partijām, izņemot "Saskaņu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) ir gatava uzņemties iniciatīvu jaunās valdības izveidē, aģentūrai LETA sacīja politiskā spēka līderis un pirms vēlēšanām kā premjera amata kandidāts pieteiktais Jānis Bordāns.

Komentējot vēlēšanu rezultātus, politiķis uzvēra, ka vēlētāji ir pateikuši, ka vēlas pārmaiņas - visas trīs "jaunās partijas" ieguvušas daudz mandātu Saeimā. Tomēr no jaunajiem spēkiem visvairāk mandātu, visticamāk, saņems JKP, piebilda Bordāns.

» Oficiālie vēlēšanu rezultāti: Vadībā "Saskaņa", "KPV LV" un JKP

"Mēs neesam gājuši politikā tāpat vien, mēs esam gatavi uzņemties atbildību," sacīja JKP līderis, atbildot uz jautājumu par iespēju uzņemties iniciatīvu valdības izveidē.

Taujāts par potenciāliem sadarbības partneriem, Bordāns norādīja, ka jāskatās uz to, ko ir teikuši vēlētāji - viņi no dažādu partiju sarakstiem ir izsvītrojuši cilvēkus, kas saistās ar "stagnāciju un tiesiskuma noniecināšanu". Vienlaikus viņš uzsvēra, ka redz iespēju sarunām ar visām partijām, izņemot "Saskaņu".

Politiķis minēja, ka sarunas par iespējamu sadarbību varētu sākties nākamnedēļ.

Kā ziņots, pirmo vietu 13.Saeimas vēlēšanās ar 19,91% ieguvusi partija "Saskaņa", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie rezultāti. Otrajā vietā ar 14,06% ierindojas "KPV LV", bet trešajā - Jaunā konservatīvā partija, par kuru savu balsi atdevuši 13,6% vēlētāju.

Ceturto vietu ar 12,04% patlaban ieņem apvienība "Attīstībai/Par!", piekto - Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par kuru nobalsojuši 11,03% balsstiesīgo, bet sesto - Zaļo un zemnieku savienība, kas savākusi 9,96% balsu.

Ar 6,67% Saeimā iekļūst arī "Jaunā Vienotība". Citas partijas 5% barjeru pārvarējušas nav.

"Saskaņa" jaunajā parlamentā varētu iegūt 24 deputātu vietas, Jaunā konservatīvā partija - 16, "KPV LV" - 15, bet nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Attīstībai/Par!" - katra pa 13 mandātiem, liecina aģentūras LETA aprēķini. ZZS jaunajā parlamentā varētu pārstāvēt 11 deputāti, bet "Jauno Vienotību" - astoņi parlamentārieši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu