13. Saeimā ievēlēts rekordliels sieviešu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderi Saeimas vēlēšanās Juta Strīķe un Juris Jurašs sagaida 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus.
Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderi Saeimas vēlēšanās Juta Strīķe un Juris Jurašs sagaida 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus. Foto: Edijs Pālens/LETA

13.Saeimas vēlēšanās ievēlēts rekordliels sieviešu skaits, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Nākamajā Saeimā darbosies 31 sieviete deputāte un 69 vīrieši.

Tik liels sieviešu īpatsvars Saeimā vēl nav bijis. Atjaunotās Latvijas laikā augstākais sieviešu īpatsvars bijis 11.Saeimas vēlēšanās, kad parlamentā tika ievēlēta 21 sieviete. Bet mazākā sieviešu pārstāvniecība - astoņas - bijusi 6.Saeimā.

13.Saeimā ievēlēto deputātu vidējais vecums ir 47,3 gadi. Jaunākajam kandidātam ir 26 gadi, bet vecākajam - 77 gadi.

39% no ievēlētajiem deputātiem ir vecumā no 41 līdz 50 gadiem, 23% ir vecumā no 51 līdz 60 gadiem, 21% ir vecumā no 31 līdz 40 gadiem, 11% ir vecumā no 61 līdz 70 gadiem, 5% ir vecumā no 21 līdz 30 gadiem.

96% ir augstāko izglītību, bet 4% ar vidējo izglītību. 52% norādījuši, ka ir precējušies, 5% nav precējušies, bet 2% esot šķīrušies.

72% ievēlēto deputātu tautība ir latviešu, 6% tautība ir krievu, viens - karēlietis, bet 21% tautību nav norādījis. 13.Saeimā ievēlēts pa vienam ASV un Kanādas pilsonim.

46% ievēlēto deputātu ir no Rīgas, pa sešiem no Jūrmalas un Rēzeknes, pa trim no Jēkabpils, Ventspils un Daugavpils novada. Kopumā 13.Saeimā ievēlēti deputāti no 33 lielajām pilsētām un novadiem.

Foto: Ministru prezidents Māris Kučinskis piedalās 13. Saeimas vēlēšanās

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu