Gobzems sagaida "cieņas izrādīšanu demokrātijai" un premjera nomināciju "KPV LV" (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Demokrātiski būtu ievērot tradīcijas, piedāvājot "KPV LV" Ministru prezidenta amatu, jo politiskais spēks ir saņēmis vislielāko pilsoņu atbalstu no visām tā dēvētajā centriski labējā jeb latviskā spārna partijām, šādu nostāju pauda partijas premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

Politiķis uzskata, ka pēcvēlēšanu situācijā Valsts prezidentam būtu jāpiedāvā "KPV LV" vadīt valdību, jo tā būtu "cieņas izrādīšana demokrātijai". Gobzems pauda, ka tā ir vēsturiska tradīcija attiecībā uz populārāko latviskā spārna partiju.

Politiķis reizē sacīja, ka saskaņā ar Satversmi Valsts prezidents vienpersoniski izvēlas, kuru personu izvēlas premjera amatam, un viņam ir iespēja nominēt arī kādu līdz šim nenosauktu personu, kas jau Latvijā ir pieredzēts. Vaicāts, vai viņš joprojām piedāvā savu kandidatūru premjera amatam, Gobzems atbildēja, ka ir "KPV LV" kandidāts un nav atsaucis savu pretendēšanu uz premjera posteni.

Reizē politiķis norādīja, ka politiskais spēks nav nācis politikā, lai dalītu amatus un ka ""KPV LV" reliģija ir savas programmas īstenošana". Viņš vērsa uzmanību, ka ir iespējami vismaz seši jaunās valdības modeļi gan ar, gan bez "KPV LV" līdzdalības. Gobzems gan pauda pārliecību, ka bez viņa pārstāvētā politiskā spēka neesot iespējams izveidot stabilu valdību.

Sākotnēji "KPV LV" nākamnedēļ plāno situāciju pārrunāt iekšēji partijā, bet pēc tam sākt sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem.

Partijas līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš aģentūrai LETA norādīja, ka "KPV LV" ir otra populārā partija un ir gatava uzņemties valdības vadīšanu. Politiskais spēks arī pirmdien varētu sākt sarunas ar citām partijām, prognozēja politiķis.

Foto un video: KPV sagaida vēlēšanu rezultātus

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu