Drošības policija saņēmusi 84 signālus par iespējamiem vēlēšanu norises pārkāpumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Drošības policija (DP) kopumā saņēmusi 84 signālus par iespējamiem ar vēlēšanu norisi saistītiem pārkāpumiem un prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu, bet līdz šim nav uzsākts neviens kriminālprocess, aģentūra LETA noskaidroja DP.

Tāpat DP saņemts vienu iesniegums par iespējamu ar vēlēšanu norisi saistītu pārkāpumu.

Iepriekš saņemtie signāli par iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu uz šo brīdi ir pārbaudīti un informācija nav apstiprinājusies.

Tāpat noslēgusies pārbaude par vairākiem signāliem, kas bija saistīti ar vēlēšanu norisi, un tajos netika konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes. Par iespējamām nepilnībām tika informētas attiecīgās vēlēšanu komisijas un Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Pateicoties iedzīvotāju vērībai un DP aktivitātei, veicot preventīvas pārbaudes, tika novērstas atsevišķas iespējamas nepilnības vēlēšanu norisē. Vienlaikus par atsevišķiem gadījumiem informācijas pārbaude vēl turpinās. Tāpat, kā ierasts, DP arī pēc vēlēšanām vēl turpina saņemt pārbaudāmu informāciju, skaidroja DP.

Atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām, šajās vēlēšanās vairāk tika saņemta informācija tieši par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē. Par iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu, tajā skaitā iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem, tika saņemti 28 signāli, kā arī divi signāli tika saņemti par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Savukārt par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē kopumā tika saņemti 54 signāli.

DP izteica pateicību iedzīvotāju izrādītajai pilsoniskajai iniciatīvai, informējot dienestu par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanu norises laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu