Timma un Strēlnieks iekļauti Eirolīgas labāko spēlētāju topā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BK Olympiacos

Respektablais basketbola portāls Eurohoops izveidojis 100 labāko spēlētāju rangu pirms jaunās Eirolīgas sezonas, kurā atrodami arī divu latviešu vārdi.

Gaidāmajā sezonā Eirolīgā būs septiņi pārstāvji – oficiālajā turnīra mājas lapā komandu pieteikumos ierakstīti tikai 18 gadus jaunais Artūrs Kurucs (“Kirolbet Baskoni”), Žanis Peiners (Stambulas “Darussafaka”), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas “Herbalife”), Dairis Bertāns (Milānas “Armani Exchange Olimpia”), Ronalds Šmits (“Barcelona Lassa”), kā arī Jānis Timma un Jānis Strēlnieks (abi Pireju “Olympiacos”), kuri arī kā vienīgie no Latvijas iekļauta topā.

Timma ieņem 50. vietu. Viņš tiek raksturots šādi: “Neskatoties uz to, ka Timma “nesacēla troksni” savā debijas sezonā Eirolīgā pēc lieliska snieguma [ULEB] Eirokausā ar “Zenit”, viņa demonstrētais sniegums un loma “Baskonia” komandas spēlē bija pietiekami nopietna, neskatoties uz to, ka viņs tika izvirzīts kā “ķer un met” (no angļu val. “spot shooter”) spēlētājs, un uz laukuma darīja daudz “melnā darba”. Sagaidāms, ka viņa loma Pirejās būs līdzīga.”

Tiek izcelta arī viņa daudzveidība: “ “Olympiacos” piekoptais spēles stils (ātrs un ar daudz ātrām pārejām – red.) paver plašas iespējas uzbrucējiem, it īpaši no tālās distances. Timma ir apveltīts ne tikai ar labu metienu, bet spēj noslēgt uzbrukumus arī groza apakšā, spēlējot ar muguru pret grozu.”

Tāpat tiek rakstīts par Timmas atlētismu, ko viņš prot izmantot abos laukuma galos, un latvieša spēju pielāgoties dažādiem spēles stiliem, spēlējot arī abās uzbrucēja pozīcijās.

Savukārt Strēlnieks ierindots 38. vietā. “Visi apstākļi ir nostājušies Strēlniekam par labu. Paredzams, ka viņa loma komandas spēlē līdz ar Deivida Blata ierašanos ievērojami palielināsies. Blata spēles plānā viņš pārsvarā tiks izmantots saspēles vadītāja pozīcijā, kurā arī viņš jūtas vislabāk. Tieši spēlēšana uzbrūkošā aizsarga pozīcijā uzskatamā kā galvenais iemesls, kādēļ pērnā sezona neizdevās kā cerēts. Gaidāma arī statistikas uzlabošanās.”

Jaunā Eirolīgas sezona sāksies 11. oktobrī, kad “Armani Exchange Olimpia” viesosies Podogricas “Buducnost” mājvietā, Šmita “Barcelona Lassa” viesosies Maskavā pie CSKA, bet Peiners un “Darussafaka” gaida Madrides “Real” pārbaudījums.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu