Bordāns: JKP ir gatava būt stūrakmens valdības veidošanā un pastāvēšanā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) ir gatava būt stūrakmens valdības veidošanā un pastāvēšanā, šodien žurnālistiem paziņoja politiskā spēka līderis Jānis Bordāns.

Politiķis vairākkārt uzsvēra, ka pašlaik jārunā par darbiem un iespējamiem koalīcijas modeļiem, nevis amatiem. Viņš gan tieši neatbildēja, vai JKP gatava strādāt valdībā, kur premjera amatu ieņemtu citas partijas pārstāvis, piemēram, no "KPV LV".

Taujāts, vai būšana par stūrakmeni valdībā nozīmē arī premjera pozīciju, Bordāns atbildēja, ka tas to var gan iekļaut, gan neiekļaut, jo svarīga ir arī potenciālo partneru nostāja.

Bordāns akcentēja, ka ļoti būtiska ir valdības stabilitāte un ilglaicīgums. Starp JKP prioritātēm ir pašreizējā ārlietas kursa saglabāšana un drošība, kā arī tiesiskuma jautājumi.

Kā ziņots, sākotnēji paredzēts, ka vairākos politiskajos spēkos notiks iekšējās sanāksmes, kurās tiks pārrunāti vēlēšanu rezultāti.

Pēc tam paredzēts, ka varētu notikt arī savstarpējas sarunas par valdības veidošanu ar citiem politiskajiem spēkiem. Abas populārākās centriskās, centriski labējās jeb tā dēvētās latviskā spārna partijas, "KPV LV" un JKP paudušas gatavību uzņemties iniciatīvu koalīcijas tapšanas sarunās.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu