Vairākas organizācijas, kā arī mūziķi un sportisti aicina prezidentu neierobežot ātro kredītu biznesu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija ir nosūtījusi vēstuli Valsts prezidentam Raimondam Vējonim ar lūgumu atgriezt Saeimā otrreizējai caurskatīšanai grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas tika apstiprināti divas dienas pirms 13. Saeimas vēlēšanām - aģentūru LETA informēja asociācijā.

Kā vēstīja "TV3 ziņas", kopumā Valsts prezidenta kancelejā saņemtas 76 vēstules ar lūgumiem neizsludināt minētos likuma grozījumus.

Pret tiem iebildušas gan abas lielākās darba devēju organizācijas, gan Latvijas Reklāmas asociācija, gan dzīvnieku patversme "Ulubele", gan sportisti, kuriem ātro kredītu izsniedzēji ir galvenie sponsori, gan arī mūzikas industrijas pārstāvji, jo ātro kredītu izsniedzēji mērķtiecīgi atbalstot dažādus mūzikas pasākumus, albumus un festivālus.

Saeima 4. oktobrī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz ātro kredītu izmaksu ierobežošanu. Likuma izmaiņas paredz, ka patērētājam noteiktās kredīta kopējās izmaksas, kas pārsniedz 0,07% dienā no kredīta summas, uzskatāmas par nesamērīgām un nav atbilstošas godīgai darījumu praksei.

Nebanku kreditēšanas nozares uzņēmumi vēršanos pie prezidenta pamato ar to, ka izmaiņu rezultātā īstermiņa aizdevumi Latvijā turpmāk nebūs pieejami. Tāpat ārpus banku finanšu sektora uzņēmumi norāda, ka izmaiņas izstrādātas sasteigti, bez jebkādas analīzes par to ietekmi uz patērētāju, tirgu un ekonomiku kopumā, kā arī pieņemtie grozījumi ir savstarpēji pretrunīgi un sagatavoti juridiski nekvalitatīvi.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu