"Vāc visu – vajag vai nevajag." Ar mantām pārbāztā dzīvoklī atrod saimnieces līķi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Kāda nama iedzīvotāji Maskavas ielā Rīgā gadiem ilgi nav spējuši cīnīties ar sievieti, kura savu mājvietu pievilkusi pilnu ar drazām, liekot pārējiem iemītniekiem smakt no atkritumu izraisītā aromāta - stāsta raidījums "Degpunktā".

Maskavas ielas 250. nama 11. korpusā iedzīvotāji jau ilgāku laiku sūdzējušies par spēcīgu smaku, taču pēdējās dienās tā patiešām kļuvusi neciešama. Iedzīvotāji izsaukuši policistus, lai tie pārbauda, vai otrā stāva dzīvoklī kāds nav nomiris.

Policisti atbraukuši, taču nav spējuši tikt iekšā. Smaka daudziem likusi rīstīties un žagoties, tāpēc izsaukti ugunsdzēsēji ar maskām un skābekļa baloniem.

Glābēji ierāpušies dzīvoklī caur logu un pamazām sākuši dzīvokli atbrīvot no drazām, kas tajā savilktas, meklējot smakas perēkli.

"Domāja, ka viņa mirusi. Vecs cilvēks, vāc visu – vajag vai nevajag. Par pensiju drēbes nopirkt nevar. Kāds kaut ko izmet ārā, un viņa to visu savākusi pie sevis – tā tas notiek jau pēdējos dažus gadus," par dzīvokļa iemītnieci pastāsta kaimiņš Vladimirs.

Dzīvoklī ir divas istabas un mantu daudzums mērāms nevis vienībās, bet tonnās - kaimiņi atklāja televīzijas raidījumam.

Savukārt paziņas saka – sieviete ir dievbijīga un pensionāri nevar vainot netikumos, par kuriem dzirdams visbiežāk – ne viņa smēķē, ne dzer. Diemžēl šķiet, ka vākšanas mānija ir vēl grūtāk ārstējama nekā, piemēram, alkoholisms, secina apkārtējie.

"Viņa ir slima. Tā ir kleptomānija. Viņa vāc un viss," min kaimiņiene Velga.

Sievietes radi vairākkārt centušies ar vākšanas māniju cīnīties, taču bezcerīgi. Kundzei esot divas meitas – viena dzīvo kaut kur laukos tepat Latvijā, otra Amerikā. Arī jau pieaugušie mazbērni esot centušies iejaukties, bet sieviete visus mēģinājumus uztvērusi kā uzbrukumu.

Pateicoties ugunsdzēsējiem, mediķi beidzot varējuši caur durvīm iekļūt telpās.

Diemžēl ārstu palīdzība vairs nebija vajadzīga. Konstatēta sievietes nāve.

Dzīvība izdzisusi, visticamāk, jau pirms dažām dienām. Iespējams, vecuma un veselības problēmu dēļ. Policisti gan sākuši kriminālprocesu, un līķis nodots ekspertiem. Savukārt notikuma vietā izsaukti namu pārvaldes strādnieki, kas aizvāca smakojošās mantas - informē raidījums "Degpunktā".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu