Renārs Kaupers par neierakstīto dziesmu ar Valteru Frīdenbergu: "Mēs nepaspējām..."

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valteram Frīdenbergam, kura dzīve pēc cīņas ar vēzi negaidīti aprāvās 17. oktobrī, gaidāmajā nedēļā bija paredzēts studijā ierakstīt dziesmu, kas domāta kopīgai Ziemassvētku koncerttūrei ar Latvijā pazīstamiem mūziķiem, LTV Ziņu dienestam atklāja grupas “Prāta vētra” solists Renārs Kaupers. Lai arī tajā nebūs dzirdama Frīdenberga balss, dziesma būs kā piemiņa mūziķim.

"Tā ziņa, ka slimība jau uzvarēta, bija tik iepriecinoša un stiprinoša. Bet slimība atgriezās ar divkāršu spēku, un cilvēks nevar tam pretoties. Ļoti žēl, ka mēs nepaspējām ierakstīt vienu dziesmu. Ieraksts bija plānots nākamnedēļ," teica Renārs Kaupers.

"Diemžēl mēs nepaspējām, bet šī dziesma "Gaismiņa, teci man pa priekšu, es tev sekošu pa pēdām" būs veltīta Valteram," bilda mūziķis. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

• miracle miracle

A post shared by Valters Frīdenbergs (@valters_fridenbergs) on

Kaupers pastāstīja, ka Valters bija brīnišķīgs, gaišs un enerģisks cilvēks, ar kuru vienmēr bija prieks satikties un kuram neeksistēja "tādas robežas vai cilvēku dalīšana, ka ar to jā, to nē." "Līdz ar to par viņu palikušas visgaišākās atmiņas."

Kā ziņots, 2016. gadā veselības pārbaudēs Frīdenbergam tika atklāts vēzis. Viņam tika veikti vairāki ķīmijterapijas kursi un operācija Latvijā, tomēr pērnā gada vasarā slimība atgriezās, tāpēc tika pieņemts lēmums turpināt ārstēšanos Šaritē klīnikā.

Frīdenbergs dzimis 1987. gadā, mācījies Rīgas Valda Zālīša pamatskolā, Rīgas 1. Bērnu mūzikas skolā, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā un Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu politikas zinātnē.

Fotogalerija: Valters Frīdenbergs

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs divu gadu vecumā sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks. 2005.gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā ar skaņdarbu "The War Is Not Over", iegūstot piekto vietu. 2011. gadā Frīdenbergs kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Frīdenbergs strādājis Latvijas Televīzijā (LTV), kur vadījis "Eirovīzijas" konkursa nacionālās atlases kārtu un raidījumu "Gudrs, vēl gudrāks".

Mākslinieks arī iesaistījās Latvijas politikā, būdams partijas LPP/LC un Zatlera reformu partijas biedrs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu