Veikala darbiniece neielaiž bērnu tualetē - meitenīte apčurājas veikala vidū (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Sarmīte ir vecmāmiņa pirmsskolas vecuma bērnam. Kādu dienu viņa ar mazmeitu pastaigājusies pa Kuldīgu, līdz mazmeita vēlējusies uz tualeti. Blakus bijis veikals "top!". Vecmāmiņa apvaicājusies, vai bērns drīkst izmantot tualeti tur, taču saņemts atteikums - stāsta raidījums "Bez tabu".

Ieejot veikalā, vecmāmiņa vērsusies pie pirmās satiktās pārdevējas, kura laipni parādījusi, kur atrodas labierīcības. Tiesa gan veikalā nav tualetes apmeklētājiem, taču sapratusi, ka nepieciešams to apmeklēt bērnam, darbiniece ļāvusi izmantot darbinieku labierīcības.

Taču priekšā bijusi cita pārdevēja, kura domājusi citādāk. Sākusi teikt, ka esot likums, kurš liedz veikala apmeklētājiem apmeklēt darbinieku telpas, tostarp labierīcības.

"Mana pirmsskolas vecuma mazmeita, kura ir izaugusi no pamperiem, vēl neprot saplānot tualetes apmeklējumu un paciesties pietiekami ilgi," televīzijas raidījumam stāsta vecmāte.

"Viņa piečurāja bikses, stāvot veikala zālē. Pārdevējai tas problēmas nesagādāja, jo viss gar bikšu malu satecēja zābaciņos."

Sarmīte neslēpj, ka, aizbraucot mājās, mazmeitiņa ilgi pārdzīvojusi notikušo. Vecmāte centusies bērnam paskaidrot, ka viņa nav vainīga, un paskaidrot, viņasprāt, neiecietīgo pārdevējas attieksmi.

"Patiesībā, tā ir sava veida vardarbība pret bērnu – neatļaut apmeklēt tualeti, bet publiskā vietā likt piečurāt bikses," uzskata Sarmīte.

SIA "Iepirkuma grupa" pārstāve Ilze Priedīte skaidro, ka vietējais veikalu tīkls "top!" pieder 20 Latvijas uzņēmējiem, kas durvis vēris 271 veikalam visā Latvijā, līdz ar to nav vienotas politikas saistībā ar publisko labierīcību pieejamību veikalos - noskaidroja televīzijas raidījums.

Kuldīgā esot četri veikali "top!". Šo veikalu īpašnieks ir SIA "Gabriēla", kas nepiedāvā publiskās labierīcības, taču uzsver, ka cilvēcīgais faktors jebkurā gadījumā ir svarīgs.

"Šajā gadījumā ir radies pārpratums, un mēs atvainojamies par sagādātajām neērtībām un solām visos veikalos pārrunāt šo situāciju un atgādināt, ka cilvēcība ir pārāka par atsevišķām likuma normām," raidījumam "Bez tabu" uzsver veikalu tīkla pārstāve.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu