Gulbis atkal lido?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis svētdien noslēdza Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīru, kurā aizspēlējās līdz pat finālam. Šāda ažiotāža par Gulbja cīņām nebija novērojama sen, kas liek uzdot jautājumu - vai Gulbis atkal ir uzsācis savu kārtējo lidojumu? 

Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālā latvietis spēkojās ar turnīra trešo numuru Stefanu Cicipu no Grieķijas (ATP 16.). Divu setu cīņā latviešu tenisists atzina grieķa pārākumu ar 4:6 un 4:6. Līdz uzvarai pietrūka pāris veiksmīgas epizodes, taču kopējais sniegums iepriecina. 

Latvietis kāda ATP turnīra finālā iekļuva septīto reizi. Šis turnīrs bija zīmīgs ar to, ka viņš to paveicis pirmo reizi kopš 2014.gada. Visos iepriekšējos sešos ATP finālos viņš bija uzvarējis. 

Foto: EPA/LETA

Šosezon Gulbis mūs ir iepriecinājis ar vairākiem labiem turnīriem, kas dod cerības domāt, ka savulaik pasaules top desmit tenisists ir atsācis savu kārtējo "atdzimšanu".

Līdz šim sezonas lielākais panākums latvietim bija Vimbldonas čempionāta ceturtās kārtas sasniegšana, turklāt turnīra ietvaros viņš pārspēja tā brīža planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu no Vācijas. Ar vairākiem spilgtiem mačiem mūsu tenisists visai tenisa sabiedrībai pierāda to, ka ar viņu ir jārēķinās. 

Pateicoties veiksmīgajam sniegumam Stokholmas turnīrā, jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis uzreiz 41 vietu un pakāpies uz 104. pozīciju. 

Sezonas beigās atrašanās starp planētas simts labākajiem tenisistiem Gulbim ļautu arī teju nodrošināt dalību nākamā gada Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās. Jāpiemin, ka pirms gada Gulbis atkrita līdz pat pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Foto: AFP/LETA

Atrašanās 104. vietā ir labs rādītājs, salīdzinot ar to, kur viņš bija pērn. Šī sezona ir labs pierādījums tam, ka Gulbis savu gala sniegumu vēl nav parādījis un ir spējīgs panākt lielas lietas. Ļoti cerams, ka Gulbis ir uzsācis jaunu savu lidojumu, kas rezultēsies ar skaistām uzvarām, bet pats galvenais intrigu, kas tik ļoti ir nepieciešama Latvijas vīriešu tenisam. 

Pēc turnīra Stokholmā latvietis ir devies uz Šveices pilsētu Bāzeli, kur piedalīsies "ATP World Tour 500" sērijas sacensībās. Pamatsacensību pirmajā kārtā viņš tiksies ar jau šonedēļ uzvarēto Soku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu