Bērnunamu jaunieši un bērni ar īpašām vajadzībām trenējas futbola komandas "Real Madrid" treneru vadībā

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Real Madrid" treneri
"Real Madrid" treneri Foto: Publicitātes foto

Uz starptautisku piedzīvojumu nometni Labadaba Rīgā skolēnu brīvlaikā sabraukuši vairāk nekā 100 bērnu no visas Latvijas, to vidū arī bērnunamu audzēkņi un bērni ar īpašām vajadzībām. Nometnes mērķis ir veicināt bērnunamu bērnu un bērnu ar īpašām vajadzībām iekļaušanos sabiedrībā, uzlabot bērnu prasmes un fiziskās spējas, veicināt bērnu pašapziņu un ticību sev. Nometnes laikā jauniešiem ir iespēja apgūt futbola spēles smalkumus pasaulslavenā Spānijas futbola kluba Real Madrid treneru vadībā, kā arī piedalīties dažādās citās aktivitātēs un meistarklasēs.

Bērniem šī ir iespēja iedvesmoties no pasaules līmeņa personībām, kas ir ļoti būtisks bērna izaugsmes un pašapziņas attīstības faktors. Viens no nometnes mērķiem ir arī pievērst sabiedrības uzmanību sociālajām problēmām, par kurām parasti runā izvairīgi.

„Bērnunamu bērniem un bērniem ar īpašām vajadzībām sabiedrībā iekļauties ir grūtāk, tāpēc šāda veida pasākumi ir ļoti svarīgi, lai veicinātu izpratni dažādos sabiedrības slāņos, vairotu empātiju un līdzcietību. Uz nometni aicināti arī bērniņi, kas nāk no parastām ģimenēm, tādējādi sekmējot savstarpēju pieņemšanu. Ļoti ceram, ka nometne arī ļaus īstenot kādu sapni un kādam no bērnunamu bērniem tikt pie audžuvecākiem,” saka labdarības fonda BeOpen valdes locekle Ingrīda Šmite.

Foto: Publicitātes foto

Nometnes programmā paredzēta ne tikai Foundation Real Madrid treneru meistarklase nedēļas garumā, bet arī citas aktivitātes: biedrības Labadaba pasniedzēji palīdzēs attīstīt bērnu radošās prasmes, bet Šveices nevalstiskās organizācijas Football is More treneri, atbilstoši savai specializācijai, darbosies ar bērniem ar īpašām vajadzībām. Nedēļas laikā bērniem ir paredzēts arī Rīgas Motormuzeja apmeklējums, boulings, kā arī citi socializācijas pasākumi.

Nometnē no 21. līdz 26 .oktobrim kopumā piedalās 100 bērni, no kuriem 49 bērni ir no Latvijas bērnu namiem, 26 – bērni ar īpašām vajadzībām, bet pārējie 25 bērni – no parastām ģimenēm, tostarp futbola spēlētāji.

Nometni organizē biedrība Labadaba ar labdarības fonda BeOpen atbalstu, un sadarbībā ar UEFA fondu bērniem Football is More un Spānijas futbola kluba fondu Real Madrid Foundation. Bērniem par nometni nav jāmaksā un tā ir iespējama, pateicoties atbalstam, ko sniedzis labdarības fonds BeOpen un būvkompānija LNK.

Nometnes noslēgumā, 26. oktobrī, pulksten 13:30 Rīgas futbola skolas stadionā paredzēts bērnu futbola fināla turnīrs, uz kuru atbalstīt bērnus aicināts ikviens interesents.

Fotogalerija: Bērnunamu jaunieši un bērni ar īpašām vajadzībām trenējas Madrides "Real" treneru vadībā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu