Sociālie partneri gan Bordānā, gan Gobzemā saskata potenciālu premjera amatam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns.
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns. Foto: Zane Bitere/LETA

Valdības sociālie partneri - Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) - saskata potenciālu premjera amatam gan Jaunās konservatīvās partijas (JKP) šī amata kandidātā Jānī Bordānā, gan partijas KPV LV kandidātā Aldī Gobzemā, nesliecoties kādu no viņiem atbalstīt vairāk.

Kā aģentūrai LETA sacīja LBAS vadītājs Egils Baldzēns, patlaban ar abiem premjera amata kandidātiem aizsācies labs dialogs, abi ir spēcīgi kā premjera kandidāti un ļoti mērķtiecīgi, kā arī katrs ar savu politisko stratēģiju un filozofiju.

"Es gan negribētu noliegt citus kandidātus, bet katrā ziņā sociālie partneri var veidot sadarbības attiecības ar abiem šiem kandidātiem," sacīja Baldzēns.

Viņš atzina, ka katrai no pusēm ir mazliet citādāks skatījums un citāda domāšana, bet tajā pašā laikā esot svarīgi nonākt pie zināmas sadarbības.

"Sociālais dialogs vienmēr ir nesis augļus, un tas ir pats galvenais," sacīja Baldzēns.

Baldzēns gan norādīja, ka Gobzems kā premjers gan darba devējiem, gan arodbiedrībām varētu būt grūtāks dialogā, jo viņam ir sava stingra pārliecība un izpratne par jautājumiem.

Vienlaikus LBAS vadītājs vēlētos, lai politiskās partijas pirms vienošanās par valdības deklarāciju panākšanas pārrunātu tajā ietverto ar sociālajiem partneriem, uzklausot to priekšlikumus un viedokli, kuru politiskās partijas var uzklausīt vai nē.

Arī LDDK ģenerāldirektore Menģelsone aģentūrai LETA sacīja, ka LDDK neliecas atbalstīt nevienu no kandidātiem, kā arī norādīja, ka apņēmību darbam Ministru prezidenta amatā varēja redzēt gan Bordānā, gan Gobzemā.

Kā ziņots, pašlaik valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki - KPV LV, JKP un apvienība Attīstībai/Par!.

Pagaidām gan sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. Vienlaikus visas partijas, kas piedalās valdības veidošanas sarunās, izslēdz iespēju veidot valdību ar Saskaņu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu