Bolīvijas vecākā sieviete svin 118 gadu jubileju

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Hulija Floresa.
Hulija Floresa. Foto: STR / AFP/Scanpix

Bolīvijas vecākā sieviete Hulija Floresa, kas var būt arī pašlaik vecākais cilvēks pasaulē, piektdien svinēja 118 gadu jubileju, būdama ar skaidru prātu un labu veselību, paziņoja varas iestādes šajā Dienvidamerikas valstī.

Floresa ir dzimusi 1900. gadā indiāņu kečvu ģimenē Potosi departamentā valsts dienvidos.

Floresa, kas pazīstama kā "Mama Hulija," svinēja savu dzimšanas dienu ģimenes, draugu un vietējo amatpersonu lokā Kočabambas departamenta Sakabas pilsētā Bolīvijas centrālajā daļā.

Bolīvijā, kur vidējais mūža ilgums ir 71 gads, Floresa ar savu ilgo mūžu ir izņēmums.

Ja Floresas vecums tiktu oficiāli atzīts, viņa būtu pašlaik vecākais cilvēks pasaulē un visu laiku trešais vecākais cilvēks, tomēr to nav apstiprinājusi Ginesa Rekordu grāmata.

Floresa, kas bija ģērbusies tradicionālās kečvu drēbēs un ar baltu sombrero galvā, savā jubilejā spēlēja Andu lautu čarango un baudīja torti.

Viņa dzīvo mazā namiņā ar nelielu dārzu, kur viņa tur suņus, kaķus un vistas, ko pieskata viņas 65 gadus vecā radiniece Augustīna Verna.

Bolīvijas Andos bija dzīvojis cits ilgdzīvotājs Karmelo Floress, kurš 2014. gadā nomira 123 gadu vecumā. Ja šī vīrieša vecums būtu atzīts, viņš būtu bijis visu laiku vecākais cilvēks.

Saskaņā ar Ginesa Rekordu grāmatas atzinumu visu laiku vecākais cilvēks bija francūziete Žanna Kalmāna, kas 1997. gadā nomira 122 gadu un 164 dienu vecumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu