Kristīgās draudzes biedri iebilst pret jauna parka izveidi Baldonē; pārmet svešu kultu popularizēšanu (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēms no video

Baldones Vanagkalnā māksliniece Kristiāna Lepse Kazarjana piedāvā izveidot "Zemes enerģijas parku", kur ar gredzeniem paredzēts iezīmēt āderu krustpunktus, vēsta LNT raidījums 900 sekundes

Šī ideja raisījusi pretēju viedokļu sadursmi. Daži vietējās kristīgās draudzes biedri iecerētajā parkā saskata latviešiem svešu kultu popularizēšanu, tāpēc ir pret iecerēto parku.

"Šie punkti, šie centri atrodas uz āderu tīklojuma vietām," māksliniece skaidro, ka Vanagkalns izvēlēts, pamatojoties uz vēstures un ekoģeoloģijas, zemes enerģijas pētījumiem.

Ieceres aprakstā ir izmantoti vārdi "saules pinuma čakras" un "sirds čakras gredzens". Iespējams, tāpēc atsevišķiem cilvēkiem ir radusies asociācija ar austrumu reliģijām.

Kristiāna norāda, ka viņai nebija mērķis popularizēt jelkādu reliģiju.

"Šeit noteikti nav iepīta neviena reliģija, un izmantoti atsevišķi vārdi, kas ir izrauti no konteksta. Es esmu ar mieru tos nomainīt pret citiem analogiem, kas nav tik skaļi viņu ticībai," norāda māksliniece. 

Baldones novada domes ēkā ir apskatāma iecerētā parka vizualizācija un apraksts. Tajā ir aprakstīta katra gredzena nozīme un arī pamatots, kāpēc parks iecerēts tieši Vanagkalnā.

Baldones Domes attīstības departamenta vadītāja Līga Dāboliņa norāda, ka vairākums pašvaldības deputātu balsojumā ir atbalstījuši "Zemes enerģijas parka" ideju.

Arī sabiedriskajā apspriedē vairums cilvēku par parku izsakās atzinīgi, vienīgi atsevišķi vietējās Luteriskās draudzes pārstāvji ir pret parka izveidi.

Domes pārstāve norāda, ka pašlaik neviena rakstveida sūdzība pret parka izveidi nav iesniegta, taču ir ziņas, ka atsevišķi cilvēki tomēr nolēmuši rakstīt protesta vēstuli.

"Cilvēku aizspriedumi, tas viss ir pārspīlēts. Ja gribam, lai mums kaut kas ir, tad jādara tā, lai būtu," atzīst Baldones iedzīvotāja Benita.

Savukārt vēl kāda Baldones iedzīvotāja Juta bilst: "Es uzskatu, ka tā ir viena skaista vieta Baldonē, tam nevajag karināt birkas saistībā ar reliģijām…"

Pašlaik "Zemes enerģijas parks" ir tikai "uz papīra". Finansējumu iecerēts gūt no Eiropas Savienības fondiem, taču viss pašlaik ir ieceres stadijā, priekšā vēl ir finansējuma pieprasījuma rakstīšana, un nav nekādas garantijas, ka nauda tiks piešķirta.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu